İşkur İş İlanları

İŞKUR aracılığı OGM kadrolu 700 işçi alımı yapacak! Son Başvuru 10 Ağustos 2020

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde bulunan Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’un internet sayfası olan www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yeni iş ilanları yayınladı. İŞKUR’un ‘’kamu iş ilanları’’ sayfasında yayınlanan ilanlara göre 78 ilde ki Orman Bölge Müdürlüklerine işçi alımı yapılacak.

OGM İŞÇİ ALIMI BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

OGM işçi alımı başvuruları İŞKUR sayfası üzerinden 04-10 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. İşçi alımı için başvuruda bulunmak isteyen adayların öncelikli olarak İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları gerekmektedir. Başvurular bugün itibari ile başlamış olup adayların, aşağıda belirtilen ilan detaylarını iyi okumaları ve kayıt işlemlerini ona göre yapmaları gerekmektedir.

Peki, OGM işçi alımı başvuru şartları nelerdir? Hangi şehirlerde ki Orman Bölge Müdürlükleri işçi alacak? İşte detaylar…

HANGİ MESLEKLERDEN KAÇ İŞÇİ ALINACAK?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca Genel Müdürlüğümüz taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere işçi alımları yapacaktır. Buna göre; İş Makinesi Operatörü 200 adet, Greyder Operatörü 200 adet, Ekskavatör Operatörü 200 adet, Dozer Operatörü 60 adet ve Traktör Operatörü 40 adet olmak üzere toplamda 700 adet Belirsiz Süreli (daimi) işçi alımı yapılacaktır.

İŞKUR aracılığı OGM kadrolu 700 işçi alımı yapacak! Son Başvuru 10 Ağustos 2020

BAŞVURU ŞARTLARI

Tarihi (10/08/2020) itibariyle en az 1 yıllık Millî Eğitim Bakanlığı onaylı Dozer Operatörlüğü sertifikasına sahip olmak.

İlan tarihi (10/08/2020) itibariyle en az 1 yıllık “F” Sınıfı veya “F” Sınıfını kapsayan Sürücü Belgesine sahip olmak. (Üst sınıfta ehliyeti olan iş arayanlar alt sınıf için verilmiş olan işgücü istemlerine başvurabilir veya seçilebilir.) (Traktör sürücüsü alımı için)

tarihi (10/08/2020) itibariyle en az 1 yıllık Millî Eğitim Bakanlığı onaylı Ekskavatör Operatörlüğü sertifikasına sahip olmak.

Sürücü belgerine göre “C” Sınıfı; 01/01/2016 tarihinden önce alınan sürücü belgelerine göre “C”, “D” ve “E” sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak. (Üst sınıfta ehliyeti olan iş arayanlar alt sınıf için verilmiş olan işgücü istemlerine başvurabilir veya seçilebilir.) (Ekskavatör Operatörlüğü için)

tarihi (10/08/2020) itibariyle en az 1 yıllık Millî Eğitim Bakanlığı onaylı Beko-Loder, Kazıcı-Yükleyici, Kepçe veya Silindir Operatörlüğü sertifikalarından herhangi birine sahip olmak.

Sürücü belgelerine göre “CE” Sınıfı; 01/01/2016 tarihinden önce alınan sürücü belgelerine göre “D” sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

3.Sağlık Bakanlığından onay almış, Psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş Psikoteknik Raporu alabilecek durumda olmak

ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak.

İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak. 

En az ortaöğretim en fazla lisans mezunu olmak.

OGM İŞ BAŞVURUSU

Adaylarda aranacak genel ve özel şartlar ile diğer bilgiler İŞKUR açık iş ilanlarında belirtilecektir. Bu ilanlar 04-10/08/2020 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yayımlanacaktır. İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylar ilan süresince başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklardır.

OGM işçi alımı için hemen iş başvuru kaydınızı oluşturmak için öncelikle BURAYA TIKLAYINIZ. Ardından sayfada yer alan ‘’işyeri ünvanı’’ kısmına ‘’ ORMAN GENEL MÜD.’’ Yazısını kopyalayıp yapıştırdıktan sonra ‘’ARA’’ butonuna basınız. Daha sonra karşınıza gelecek kadrolara giriş yaparak online iş başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

KURA YERİ VE TARİHİ

Sözlü ve Uygulamalı Sınava, iş ilanında belirtilecek kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır. Bu adaylar noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre belirlenecektir. Kura yeri ve tarihi İŞKUR açık iş ilanında belirtilecek olup ilgili Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinden de ayrıca duyurulacaktır. Bununla ilgili olarak adayların adreslerine yazılı tebligatla bildirim yapılmayacaktır. İlan edilecek tüm pozisyonların deneme süresi 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca iki aydır.

Kura çekimi 24-25-26 Ağustos 2020 tarihlerinden birinde olacaktır. Kuranın net tarihi ilgili bölge müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanacaktır. Orman Bölge müdürlüklerinin internet sitelerine www.ogm.gov.tr den ulaşabilirsiniz.

Adaylardan istenecek evraklar, evrak teslim tarihleri, sınav yeri, sınav tarihi ve İşe alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Orman Bölge Müdürlükleri internet siteleri üzerinden ilan edilecektir.

SINAV YERİ

İşçi alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler, adaylardan istenilecek evraklar ile Sözlü ve Uygulamalı Sınavın yeri ve tarihi Bölge Müdürlükleri internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

HANGİ İLERDEKİ BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNE KAÇ İŞÇİ ALINACAK?

Aşağıda illere göre belirtilmiş Orman Bölge Müdürlükleri ve buralara alınacak işçi sayısı belirtilmektedir.

İŞKUR aracılığı OGM kadrolu 700 işçi alımı yapacak! Son Başvuru 10 Ağustos 2020

İŞKUR aracılığı OGM kadrolu 700 işçi alımı yapacak! Son Başvuru 10 Ağustos 2020

İŞKUR aracılığı OGM kadrolu 700 işçi alımı yapacak! Son Başvuru 10 Ağustos 2020

İŞKUR aracılığı OGM kadrolu 700 işçi alımı yapacak! Son Başvuru 10 Ağustos 2020

Yukarıda belirtilen linki tıklayarak OGM’nin kadrolara göre belirlenmiş şartları öğrenebilirsiniz. 

Resmi ilanı görüntülemek için BURAYA TIKLAYINIZ