İşkur İş İlanları

İŞKUR'dan TYP İle Yüzlerce Personel Alımı İŞKUR Başvuru Şartları ve Ekranı! TYP İlanlarına Başvuru Şartları Neler? İŞKUR TYP Personeli Alımı 2019

İŞKUR TYP BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR TYP başvuru şartları arasında Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak zorunlu ve  18 yaşını tamamlamış olmak mecburidir.

Bu şartların yanı sıra emekli ile malul aylığı alıyor olmamalıdır.

Öğrenci olmamakta talep edilirken açıköğretim ile açık lise öğrencisi olanların başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

İŞKUR TYP PERSONEL ALIMINA KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

İŞKUR’dan düzenlenen TYP kapsamı dışında herhangi bir program veya kurstan faydalanmış olan işsizler, 6 ay geçmeden TYP personel alımlarına başvuru yapamayacaklardır.

Mazereti bulunmadan TYP’den ayrılmış olanlar yada kendi kusurları sebebiyle ilişiği kesilmiş olanlar son faydalanma tarihi üzerinden 24 ay kadar bir süre geçmediği durumunda yeni bir TYP personeli alımı için yayımlanan ilanlara başvuru yapamayacaktır.

Yararlandığı TYP personeli alımı süreci sona erdikten sonra kurum tarafından teklif verilen şartlara uygunen az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmemiş olanlar yada son yararlanma tarihinden 24 ay geçmeyenler yeni bir TYP personeli alım ilanına başvuruda bulunamayacaktır.

Bunların yanı sıra herhangi bir kurs veya programlara katılmama açısından yaptırım uygulanan kursiyeler ile katılımcılar yaptırım süresi boyunca TYP iş ilanların başvuru yapamaz.

Devam eden bir TYP personeli alım ilanına mazeretli ya da mazaretsiz olarak ilişiği kesilen katılımcılar ise TYP personeli alım ilanına tekrar katılım sağlayamayacaklardır.

PEKİ İŞKUR TYP NEDİR?

İŞKUR TYP işsizliğin yoğun olduğu süreçlerde veya yerlerde direkt olarak yüklenici eli ile toplum yarına veya bir iş ile hizmetin tamamlanması sebebiyle özellikle istihdamda zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlıkları veya disiplin uzaklaşmalarının engellenmesi adına işgücü piyasasına uygumlarının gerçekleşmesi ve bunların geçici gelir desteği sağlanması amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan program olarak bilinir.

ALINAN PERSONELLERE HANGİ ÖDEMELER VERİLİR

TYP personeli olarak işe başlayanlara asgari ücret verilir ve bunun yanında vergi ile sosyal güvenlik prim giderlerinin karşılanması sağlanır.

TYP HANGİ ALANLARDA UYGULANIYOR?

Çevre temizliği
Kamusal altyapının yenilenmesi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması
Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması
Ağaçlandırma
Park düzenlemeleri
Vadi ve dere ıslahı
Erozyon engelleme çalışmaları

KAYNAK: Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Sekiz yildir okulda calisiyorum bir kadro gelmedi bize yazik deyilmi artik kadro gelsin cok ihtiyacimiz var