İşkur İş İlanları

İŞKUR, en az okur yazar 1778 temizlik elemanı alımı için yeni iş ilanları yayınladı!

Türkiye’nin tek iş bulma kurumu olan İŞKUR, binlerce işsiz vatandaşa işveren arasında aracı olmaya devam ediyor. Kamu kurumlarının ve özel şirketlerin yayınladığı personel alımları ile ilgili aracılık görevini üstlenen İŞKUR, 2019 yılı içerisinde bugüne kadar 598.747 kişiye istihdam sağlamış ve kuruluşundan bu yana toplamda 7 buçuk milyondan fazla kişiye istihdam sağlamıştır. İŞKUR’un resmi web sayfası üzerinden verilen istihdam rakamları içerisinde, geçici, mevsimsel olarak sağlanan istihdam sayıları da dahil edilmiştir.

İŞKUR’da güncel tarih olarak açık iş ilanları kategorisinde şu anda 45 bin 970 iş ilanı bulunmaktadır. Bu açık iş ilanları içerisinde ki 651 adeti, sadece temizlik elemanı alımına yönelik yapılan iş ilanlarıdır. İŞKUR, şu anda başta İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Adana, Antalya olmak üzere birçok ilimizde toplamda 1778 temizlik elemanı alımı yapmaktadır. Alınacak temizlik elemanları içerisinde nitelikli temizlik elemanı olarak sınıflandırılan dış cephe cam temizleme elemanları, temizlik ekipmanları kullanabilen elemanlar (rot, otomat vs..), yüksekte çalışabilir sertifikaya sahip elemanlar, yaklaşık olarak 3 bin lira 5 bin lira arasında değişen ücretler alabilmektedirler.  

İŞKUR, en az okur yazar 1778 temizlik elemanı alımı için yeni iş ilanları yayınladı!

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1- Çalışmasına engel herhangi bir hukuki ve bedensel özrün olmaması,

2 – İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak

3 – 18 Yaşından gün almış olmak,

4 – Açık Öğretim ve açık lise öğrencileri hariç olmak üzere örgün eğitim gören okullarda öğrenci olmamak

5- Nitelikli Temizleme elemanı statüsünde kayıt yaptırmak isteyenler için, gerekli yeterlilik belgelere sahip olmak.

Aşağıda İŞKUR tarafından yayınlanan temizlik iş ilanları bulunmaktadır. İlgili iş ilanı hakkında detaylı bilgiye sahip olmak ya da ilgili iş ilanına başvuruda bulunmak için, belirtilen linki tıklamanız yeterlidir.

Tüm Temizlik Hizmetleri İş İlanlarını Görüntülemek İçin Lütfen BURAYI TIKLAYINIZ>

İŞKUR, en az okur yazar 1778 temizlik elemanı alımı için yeni iş ilanları yayınladı!

Peki İŞKUR’a kayıt nasıl yapılır_ İlanlara nasıl ulaşabilirim? İŞKUR’a eski hükümlü ve engelli kaydı nasıl yapabilirim? İşte cevabı…

İŞ İLANLARINA NASIL ULAŞILIR?

Çok sayıda kadronun yer aldığı ilanlar İŞKUR üzerinden ilan ediliyor. İş arayan durumunuzun aktif olması halinde internet üzerinden ya da bizzat danışmanınız eşliğinde boş olan kadroları inceleyebilirsiniz. https://esube.iskur.gov.tr/ bağlantısı üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra iş ara bölümüne büro memuru, diğer büro personeli anahtar kelimelerini yazarak arama yapabilirsiniz.

Ayrıca aramalarınızı yaşadığınız şehir bilgisini ekleyerek yapmanız daha doğru ve sağlıklı sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Aktif olarak iş arıyorsanız hemen İŞKUR e-şube üzerinden başvurunuzu yapınız. Bulunduğunuz il ve ilçede yer alan İŞKUR Müdürlükleri ile görüşerek de açık olan kadrolar hakkında bilgi sahibi olabilir ve başvuru yapabilirsiniz. İlan detaylarını görmek için muhakkak sisteme giriş, başvuru için ise iş arayan durumunun aktif olması gerektiğini gözden kaçırmayınız.

İŞKUR’A KAYIT NASIL YAPILIR?

İŞKUR, en az okur yazar 1778 temizlik elemanı alımı için yeni iş ilanları yayınladı!

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.

İŞKUR’A KAYIT KOŞULLARI NELERDİR?

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

İŞKUR’A ENGELLİ KAYDI NASIL YAPILIR?

Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım veya rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerin, engel durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıplarının en az %40’ından yoksun olduklarını, 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikle belirlenen yetkili sağlık kuruluşlarının birinden alacakları engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.

İnternet üzerinden engelli olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin sağlık kurulu raporunu İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan engelliler normal statüde işlem görecektir. Raporlarında herhangi bir işte çalışamaz bilgisi olanların engelli kaydı alınmayacaktır. Süreli raporlarda da rapor tarihi dikkate alınarak engellilik derecesinin kalktığı tarihten itibaren iş arayan kaydı sistem tarafından otomatik olarak normale dönüştürülecek, engelliliğinin devam ettiğine dair yeni bir rapor getirilmesi halinde engelli kaydı bu rapor doğrultusunda güncellenecektir.

İŞKUR’a ESKİ HÜKÜMLÜ KAYDI NASIL YAPILIR?

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirenler, eski hükümlü sayılacak olup ilgili mevzuat hükümlerinden yararlanacaktır. İnternet üzerinden eski hükümlü olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan eski hükümlüler normal statüde işlem görecektir.

ÖNCELİKLİ GÖNDERME HAKKINA SAHİP OLANLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine öncelikli olarak müracaat edecek olanlar, öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan öncelikliler normal statüde işlem görecektir.

KAYITLARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ VE İŞLEMDEN KALDIRILMASI

Kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren on iki aydır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına giriş yaparak “İş Arama/Kayıt Durumu” menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince müracaat tarihinden itibaren aktif duruma getirilir. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen veya diğer nedenlerle pasif duruma alınan kayıtlar, iş arayan tarafından güncelleninceye kadar aktif olarak değerlendirilmeyecektir.

Ayrıca aramalarınızı yaşadığınız şehir bilgisini ekleyerek yapmanız daha doğru ve sağlıklı sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Aktif olarak iş arıyorsanız hemen İŞKUR e-şube üzerinden başvurunuzu yapınız. Bulunduğunuz il ve ilçede yer alan İŞKUR Müdürlükleri ile görüşerek de açık olan kadrolar hakkında bilgi sahibi olabilir ve başvuru yapabilirsiniz. İlan detaylarını görmek için muhakkak sisteme giriş, başvuru için ise iş arayan durumunun aktif olması gerektiğini gözden kaçırmayınız.

Bir Yorum

  1. Van İşkur a hiç gerek yok çünkü adamlar önce liste hazırlıyor sonra ilana çıkıyor ve memurlarida pencereden oluşan insan kuyrukları çekip vatsahpt ile paylasiyorlar

  2. Ya ALLAH AŞKINA adana kurudu mu iş imkanı yok iskur da tutturmuş 35 yaş üstü ve hükümlü mahkum alıyor biz edecez

  3. Ben yıl içinde 4 oldu baş vurumu yaptım mulakat lara çagrıldım beni işe almadılar neden acaba devlete karşı bi suçumu var bende bilemedim çok kırıklığına uğradım

  4. İşkur üzerinden kamu kurumlarında çalışmak ıstiyorum çok ihtiyacliyim

  5. Ben iş istiyorum iki çocuğum var evde yapabileceğim.yada çocuklarıma bakip hem naşıl çalışırım.eşim büyük ameliyat geçirdi maaşı düştü bölüm değişikliğinden dolayı.yetmiyor maaşı iki çocuk okuyor hayat pahalı herşey para.ben emekliyim ama maaş alamıyorum çünki yaş bekliyorum borç boğazda Allah yardımcımız olsun.nediyim.ev hanımlarına iş imkanı tanınsa

  6. Temizlikçi olmak için bile torpil şart öyle bir devirdeyiz

  7. Samsun baradan yaziyom iş lazım iş ayrımı yapmıyorum 05426966170

  8. Tekirdağ çorlu işkur merkezine Belki 100 lerce iskura gittim toplu iş görüşmelerine defalarca katildim gönder diği fabrikalara cebimden yol parası vererek görüşmelere gittim işverenlerin umrunda değil işkur dan gitmen okurdaki personellere soruyorum beni gönderdiğiniz firmalar niye almıyor almayacaklarsa niye iş ilanı veriyolar diye sorduğumda gerekli incelemeleri yaparız diye gecistiriyorlar burda nekadar ise yaramayan güvensiz firma varsa hepsi iskurda ilanı var artı işçi almaya naz ediyorlar abartısız 10 .20 firmaya bas vuru yapıyorum birtanesi dönüp aramiyor işkur isverendende devlettende alacağını alıyor işçi emekçi nehalivarsa görsün…

  9. Tekirdağ çorlu işkur merkezine Belki 100 lerce iskura gittim toplu iş görüşmelerine defalarca katildim gönder diği fabrikalara cebimden yol parası vererek görüşmelere gittim işverenlerin umrunda değil işkur dan gitmen okurdaki personellere soruyorum beni gönderdiğiniz firmalar niye almıyor almayacaklarsa niye iş ilanı veriyolar diye sorduğumda gerekli incelemeleri yaparız diye gecistiriyorlar burda nekadar ise yaramayan güvensiz firma varsa hepsi iskurda ilanı var artı işçi almaya naz ediyorlar abartısız 10 .20 firmaya bas vuru yapıyorum birtanesi dönüp aramiyor işkur isverendende devlettende alacağını alıyor işçi emekçi nehalivarsa görsün…

  10. Tekirdağ çorlu işkur merkezine Belki 100 lerce iskura gittim toplu iş görüşmelerine defalarca katildim gönder diği fabrikalara cebimden yol parası vererek görüşmelere gittim işverenlerin umrunda değil işkur dan gitmen okurdaki personellere soruyorum beni gönderdiğiniz firmalar niye almıyor almayacaklarsa niye iş ilanı veriyolar diye sorduğumda gerekli incelemeleri yaparız diye gecistiriyorlar burda nekadar ise yaramayan güvensiz firma varsa hepsi iskurda ilanı var artı işçi almaya naz ediyorlar abartısız 10 .20 firmaya bas vuru yapıyorum birtanesi dönüp aramiyor işkur isverendende devlettende alacağını alıyor işçi emekçi nehalivarsa görsün…

  11. Hiçte inanmayin hepsi yalan dogru duzgun ilgilenmiyorlar bile ariyosun işci bulma kurumunu sana dogru düzgün cevab bile vermiyorlar başindan savanakadar cani cikiyo hepsi boşlaf

  12. Ben ankara demetevlerde oturuyorum temızlık ısı arıyorum okul olabılır