İşkur İş İlanları

İŞKUR internet sayfası çöktü mü? İŞKUR iş ilanları neden açılmıyor?

İŞKUR, internet ana sayfasında kamu kurumları ve özel şirket kurumlarına ait iş ilanları bulunuyor ve iş arayan milyonlarca kişi, ümidini İŞKUR’da yayınlanan iş ilanlarında arıyor. Kendilerine uygun iş ilanları seçerek online başvuru yapmak isteyen adaylar e-devlet sistemi üzerinden iş başvuru kayıtlarını yaptırıyor.

Fakat bugün (14 Eylül 2019) saat 18:15’den itibaren İŞKUR’a kayıtlı milyonlarca kişi, açık iş ilanları ve diğer kategorilere giremiyor. Bunun yanı sıra, İŞKUR ilanlarını kendi web sayfaları üzerinden link paylaşan haber siteleri, belirttikleri linklerin açılmamasından kaynaklı sorunlar yaşıyor. İŞKUR müdürlüğünce, yaşanan sorun ile alakalı herhangi bir açıklama gelmeyince, iş arayan milyonlarca kişinin aklına ‘’İŞKUR resmi internet sayfası çöktü mü? Algısı oluşuyor ve insanlar İŞKUR iş ilanlarının neden açılmadığını merak ediyor.

Türkiye’nin tek resmi iş bulma kurumu olan İŞKUR’un, 8 milyondan fazla tanımsız işsiz sayısı olunan bir ülkede uzun süreli bir aksaklık yaşaması, bir taraftan tepkilere neden olurken, diğer taraftan, son başvuru süresine saatler hatta dakikalar kalan iş fırsatları kaçmış oluyor.

Kamupersoneli.net olarak İŞKUR Genel Müdürlüğünden; yaşanılan aksaklık ile ilgili aydınlatıcı bir açıklama yapılmasını, aksaklığın neyden kaynaklandığını belirtmelerini ayrıca yaşanılan her tür muhtemel aksaklıklara karşı nasıl bir tedbir alındığını, alınan tedbirlere rağmen neden uzun süreli bir aksaklığın yaşandığını ve de, madem bir aksaklık oldu peki neden hemen bir bilgilendirme yapılamadığının cevabının verilmesini talep ve arz ediyoruz…

Bir Yorum

  1. Kendi açımdan bir işe yaramadığını rahatlıkla söyleye biliyorum.

  2. devletin neredeyse tüm web siteleri evlere şenlik.Bu çağda söyle ilkellik, sonrada araba yapacağız, uzaya çıkacağız vb…… yersen makarnaları.