İşkur İş İlanları

İŞKUR TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğüne 4 Ekim'e kadar 3 adet daimi işçi alımı yapacak

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (TÜLOMSAŞ) 30 Eylül ile 04 Ekim 2019 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile 3 daimi işçi alımı yapılacağını duyurdu. 

Başvurular belirtilen tarihler arasında İŞKUR şubelerine giderek veya  ilanda belirtilen linkleri tıklayarak başvuru sayfasından e-devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra online başvuru yapılması gerekmektedir. 

TÜLOMSAŞ tarafından işçi alımı ile ilgili yayınlanan resmi açıklama şöyle;

TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğüne eski hükümlü olarak 3 adet daimi işçi alımı yapılacaktır

İşe alım şartlarını içeren ilan Türkiye İş Kurumu internet sitesinde 30.09.2019 – 04.10.2019 tarihleri arasında yayımlanacaktır.

İşçi alımı, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” kapsamında yapılacaktır. İlgililerin 30.09.2019 tarihinden itibaren Türkiye İş Kurumuna müracaat etmeleri gerekmektedir.

TAHSİL : Meslek Yüksek okulu (Önlisans mezunu)

ÖZEL HUSUSLAR

Protes işçisi Alımı için;

1-Adaylar Türkiye İş Kurumuna adres, telefon ve e-posta adreslerini güncel olarak kayıt ettireceklerdir.

2-Adayların Meslek Yüksek Okulu (Önlisans)  Elektrik -Elektrik Teknolojisi bölümünden  mezunu olmaları ve sınava giriş belgesi teslim tarihinde mezun durumda bulunmaları gerekmektedir.

3-Türkiye İş Kurumu, Çalışma ve İş Kurumu Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından ilan edilen nihai listede yer alacak adaylar, mesleki bilgi ve becerilere ilişkin sözlü sınava tabi tutulacaktır.

4-Yapılacak sözlü sınav sonucunda başarılı olan işçilerden, ayrıntılı olarak tam teşekküllü devlet hastanesinden ağır ve tehlikeli işlerde çalışabileceği ile gece çalışması yapabileceğine ilişkin sağlık kurulu raporu istenecektir.

5-Şirketimizde göreve başlayacak işçiler 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak görev yapacaktır.

6-İşe başlayan işçilerin deneme süresi 4 ay olup, deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş sözleşmesi feshedilecektir.

7-İşe alınan işçilerden; 7 yıl içerisinde, 4857 sayılı İş Kanunu’nun “Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri” başlıklı 25/II maddesi hükümlerine göre iş sözleşmesi feshedilenlerle, istifa suretiyle ayrılanlardan görmüş oldukları eğitim, kurs, staj vb. eğitim programları süresince aldıkları ücret ve eğitim programı sürelerine ait maliyet güncel olarak hesap edilerek ½’si tazminat olarak geri alınır.

8-Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurularının geçersiz hale getirilmesi ve yasal işlem yapma hakkımız saklıdır.

9-Türkiye İş Kurumunun belirlediği nihai listede yer alan adaylardan, talep koşullarını taşıyıp taşımadığının tespiti için talep edilecek belgeler ve bu belgeleri teslim etme tarihi TÜLOMSAŞ internet sitesinde (www.tulomsas.com.tr) duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek ve ilgililerin adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

10- Sınav gün, saat ve yeri ile sınava katılmaya hak kazanan adaylar, TÜLOMSAŞ internet sitesinde (www.tulomsas.com.tr) duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek ve ilgililerin adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

11-Sınav sonuçları TÜLOMSAŞ internet sitesinde (www.tulomsas.com.tr) duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek ve ilgililerin adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

12- İkili veya üçlü vardiya çalışması yapılabilir.

13- İşe alım ve sürecine dair usul esasları kapsayan Yönerge TÜLOMSAŞ internet sitesinde (www.tulomsas.com.tr) yayımlanacaktır.

Başvuru linki;

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00005183163&isyeriTuru=Kamu&returnUrl=AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00005183163&isyeriTuru=Kamu