İşkur İş İlanları

İŞKUR TYP 675 personel alım ilanı yayınlandı! Güvenlik görevlisi, temizlik personeli!

İşsizlik günümüzün en önemli sıkıntılarının başında yer alıyor. İşsizler ordusu her geçen gün büyümeye devam ederken iş bulmak için birçok kuruma başvuran vatandaşlar yapılan kura sonuçlarında iş sahibi olma fırsatı yakalıyor. Kura sonuçlarında çıkmayan vatandaşlar da yeniden başvuru yapmaya devam ediyor.

İŞKUR TYP İLANINA BİNLERCE KİŞİ BAŞVURU YAPTI

İşsizler ordusu ile mücadele ederek sayıları azaltmayı hedefleyen İŞKUR yayınladığı Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında il ve ilçelerdeki işsizlere iş imkanı sunuyor. İŞKUR tarafından yayınlanan il ve ilçelerdeki TYP ilanlarına her yerde yoğun ilgi gösteriliyor. Son olarak okullarda çalıştırılmak üzere İŞKUR tarafından yayınlanan 675 kişilik TYP personel alımına Siirt’te 4 bin 910 kişi başvurdu.

675 PERSONEL ALIMI İÇİN KURA ÇEKİLDİ

Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Öğretmen Evi Toplantı Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirilen 675 işçi alımı için kura çekimi yapıldı.

İŞKUR TYP KURA ÇEKİMİ YAPILDI

500’ü temizlik, 175’i de güvenlik olmak üzere 675 kişi için Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından gerçekleşen kura çekiminde çıkanlar mutlu olurken kura sonucunda çıkmayanların iş arama süreci tüm hızıyla devam edecek. Siirt İŞKUR Müdürü Ömer Aslan, “İl geneli okullarda çalıştırılmak üzere merkezde 270 temizlik alımına 4 bin 380 kişi, 110 güvenlik alımına 530 başvuru yapıldı. Bu başvurular için herkesin huzurunda noter tarafından merkez başta olmak kura işlemi yapıldı. Kurada ismi çıkanlar yakın zamanda okullarda çalıştırılacak. Program 30 Haziran 2020’de sona erecek” ifadelerini kullandı.

İŞKUR TYP İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İŞKUR tarafından yayınlanan ilanlara başvuru yapmak için İŞKUR’un resmi internet sitesinde anasayfada bulunan Toplum Yararına Programlar (TYP) kısmına tıklayıp bulunduğunu ilde yayınlanan ilanlara başvuru yapabilirsiniz. İlanlara yapılan başvurular sonrasında gerçekleşen kuralar sonrasında kura sonucunda çıktığınız takdirde çalışma hayatına giriş yapmış olursunuz. 

İŞKUR TYP İLANLARINA BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ