İşkur İş İlanları

İŞKUR TYP ile okullara personel alımı yapılacak! TYP iş başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullara en az ilköğretim ve lise (ortaöğretim) mezunu personel alımı yapılacaktır. Bununla ilgili İŞKUR, 15 Eylül 2020 tarihi itibari ile 948 farklı TYP ilanı yayınladı. Yayınlanan bu ilanlara göre ise okullara çevre düzenlemesi için vasıflı-vasıfsız işçi, bay-bayan temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımı yapılmaktadır.

HANGİ İLLERDE TYP İLE PERSONEL ALINACAK?

Her bir okul için yayınlanan TYP ilanına başvuru tarihleri ve kura tarihleri farklıdır. Aşağıda İŞKUR sayfasında yayınlanan TYP ilanlarının yayınlandığı kategoriye ait link bulunmaktadır. Belirtilen linki tıklayarak Türkiye genelinde hangi illerde ki, hangi ilçelerde ki Milli Eğitim Müdürlüklerine-okullara personel alımı yapıldığını görüntüleyebilirsiniz. 

NOT: Tüm illerde ki ilanları görüntülemek için direk ARA butonuna basınız… İllere göre filtrelemek için ise ”başvuru yapılacak il” seçeneklerinden bulunduğunuz şehir seçtikten sonra ARA butonuna basınız… 

İŞKUR TYP ile okullara personel alımı yapılacak! TYP iş başvurusu nasıl yapılır?

TYP İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR’un istihdama yönelik başlattığı Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 2020-2021 Eğitim (www.kamupersoneli.net) ve öğretim dönemi için MEB’e bağlı okullara personel alımı yapılmaktadır. Bu TYP ilanlarına başvuru yapmak için öncelikli olarak adayların İŞKUR’a kayıtlı olmaları gerekmektedir. İŞKUR’a kayıtlı olan ve şartlara uygun herkes, TYP ilanlarına başvuru yapabilir.

Yayınlanan ve başvurusu devam eden tüm TYP ilanlarını görüntülemek ve hemen İŞKUR üzerinden online başvuru yapmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Başvurular www.iskur.gov.tr, e-devlet veya alo 170 üzerinden yapılacaktır. Asil katılımcı listesi noter kurası ile belirlenecektir. covid-19 nedeniyle kura çekimi katılıma kapalı olacaktır. Katılımcı asil listesi; GBT, gelir durumu, SGK ve mevzuatın öngördüğü diğer sorgulamaları müteakip kesinlik kazanacaktır.

ÇALIŞMA SÜRESİ

İŞKUR TYP’den yararlanma süresi 12 ay içerisinde en fazla 9 aydır. Başvuru tarihinden önceki son 1 aylık dönemde ilgili mevzuat doğrultusunda SGK geçmişinin bulunmaması gerekmektedir. TYP’lerden yararlanmak için aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi faydalanabilir.