İşkur İş İlanları

İŞKUR TYP kapsamında İlköğretim, lise ve üniversitelere güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alımı! 2019 TYP başvuru şartları ve iş ilanları!

İŞKUR’un bugün yayınladığı kamu ilanları kapsamında başta okullara ve üniversitelere çok sayıda güvenlik görevlisi, temizlik personeli, daimi işçi ve hizmetli alımı yapılacağını duyurdu. İŞKUR tarafından yapılan resmi açıklamada; TYP kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına (lise ve dengi okullar) personel alımı başvuruların başladığı belirtildi. İlanın açıklanması ile birlikte İŞKUR şubelerinin önünde büyük kalabalıklar oluştu.

Okullarda istihdam edilmek isteyen binlerce genç, bulundukları ikamet adreslerine yakın okullarda ve üniversitelerde güvenlik görevlisi, temizlik veya hizmetli olarak çalışmak için TYP başvurularının nasıl yapılacağını merak ediyor. Bu haber içeriğinde, hem TYP başvuruları ile ilgili başvuru linkleri, TYP kayıt koşulları ve diğer bilgilere yer verilirken aynı zamanda hangi üniversitelerin belirtilen meslek guruplarından personel alımı yaptığı bilgilerine de yer verilmiştir.

İŞKUR’un toplum yararına programları (TYP) kapsamında istihdam edilmek üzere 6 bin 800 kişilik personel alımı yapılıyor. Alım yapılacak personeller Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) güvenlik, çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik alanlarında görevlendirileceklerdir. Alımlar izmir Aydın Ağrı Antalya Artvin Bolu Bayburt Ordu Van ve Düzce illerinde başlamıştır.

Aşağıda verilen linkler üzerinden başvuru yapmak için öncelikli olarak belirtilen genel başvuru şartlarına uygun olmanız gerekmektedir. Bunlar şöyle;

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

T.C Vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum olmamak

İŞKUR’a kayıtlı olmak,

İşin niteliği gereği engelli olmamak

İstenilen Mesleki İş deneyim ve tecrübeleri Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları ile belgelendirilecektir.

Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak)

Yüz kızartıcı ve devlet güvenliğine karşı suç işlememiş olmak.

TYP Başvuruları için Tıklayınız

İŞKUR TYP kapsamında İlköğretim, lise ve üniversitelere güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alımı! 2019 TYP başvuru şartları ve iş ilanları!

Açılan sayfada şifrenizle giriş yaptıktan sonra size kriterlerinize uygun iş ilanlarını görüntülemek için ‘’iş ilanları’’, veya ‘’bana uygun işler’’ seçeneğiniz tıklayarak arama yaptırabilirsiniz. Karşınıza gelecek sayfadan ilgili iş ilanına anında online iş başvurunuzu oluşturabilirsiniz…

İŞKUR TYP kapsamında İlköğretim, lise ve üniversitelere güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alımı! 2019 TYP başvuru şartları ve iş ilanları!

TYP NUMARASINE NEREDEN NASIL ALINIR?

Belirtmiş olduğumuz İŞKUR açık iş pozisyonları sayfasında belirtilen TYP numarası ilana ait numarayı temsil etmektedir. Yani örnek olarak İstanbul ilimizde TYP kapsamında bir ilan yayınlandı. Bu ilana ait bir numara verilmektedir. Doğrudan bu bilgiyi doldurmadan aradığınız ili azarak “ARA” butonuna bastığınızda hali hazırda açık iş pozisyonları görülmektedir. Fakat elinizde ilana ait numara var ise de TYP numarası kısmını doldurarak bu ilana ulaşabilmeniz mümkündür.

Bu yazımızda Toplum Yararına Program yani TYP hakkında detaylı bilgiler paylaştık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

PERSONEL ALAN ÜNİVERSİTE İLANLARI

1 – Cumhuriyet Üniversitesi 23 Temizlik personeli ve 16 Güvenlik görevlisi alımı

Türkiye İş Kurumu tarafından 20 Eylül 2019 tarihine kadar kamu kuruluşu olan Cumhuriyet Üniversitesi’ne en az lise mezunu 23 Temizlik personeli ve 16 Güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda KPSS’siz 39 personel alımı yapılacağını duyurdu. Başvurular İŞKUR’un resmi web sayfası üzerinden yapılacak olup, adayların en geç belirtilen tarihe kadar İŞKUR şubelerine şahsen giderek veya haber içeriğinde belirtilen linki tıklayarak online iş başvurusu kayıtlarını oluşturmaları gerekmektedir. Peki güvenlik ve temizlik personeli alımı için istenilen başvuru şartları nelerdir? İşte ayrınlar için Tıklayınız

2 – Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 11 güvenlik görevlisi ve çeşitli alanlarda en az ilköğretim mezunu inşaat ustası alımı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne güvenlik görevlisi ve çeşitli alanlardan daimi işçi alımı yapılacağını duyurdu. Üniversitenin İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre, en az lise mezunu 11 güvenlik görevlisi ve çeşitli alanlarda en az ilköğretim mezunu inşaat ustası alımı yapılacağı söylendi. Başvurular en yakın İŞKUR şubelerinden veya haber içeriğinde belirttiğimiz başvuru linkler üzerinden online olarak yapılacaktır. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi personel alımı başvuru şartları ve diğer detaylar haber içeriğinde verilmiştir. Ayrıntılar için tıklayınız

3 – Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi 22 daimi işçi alımı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörülü tarafından İŞKUR aracılığı ile 22 daimi işçi alımı yapılacağını duyurdu. İlan.gov.tr üzerinden yayınlanan ilanda adayların en az lise mezunu güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alımı yapılacağı söylendi. Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) web sayfası üzerinden yapılacak olup, iş başvurusunda bulunmak isteyen adayların 16.09.2019 tarihinden başlayarak en geç 5 gün içinde başvuru yapmaları gerekmektedir. Ayrıntılar için tıklayınız

4 – İstanbul Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesine, hastane hizmetlisi ve temizlik personeli alımı

Türkiye İş Kurumu tarafından İstanbul Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesine çok sayıda hastane hizmetlisi ve temizlik personeli alımı yapılacak. İŞKUR tarafından yapılan duyuruda, İstanbul Üniversitesi’ne bağlı araştırma hastanesine iş başvurusun da bulunacak adayların en az ilköğretim mezunu olmaları gerektiği ve en geç 20 Eylül 2019 tarihine kadar başvuru yapılması gerektiğini bildirdi. Başvurular İŞKUR’un resmi internet sayfası üzerinden online yapılmakta olup, başvuruda bulunmak isteyen adaylar için haber içeriğinde link verilmiştir. Belirtilen link alanlarını tıklayarak e-devlet üzerinden online iş başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Peki İstanbul Üniversitesi kamu personeli alımı için adaylardan istenilen başvuru şartları nelerdir? Yaş sınırı var mı? İşte tüm ayrıntılar için tıklayınız

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.
 

KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
 

KATILIMCILAR NASIL SEÇİLMEKTEDİR?

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.
Noter kurası yöntemi,

Liste yöntemi,

Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.
İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif edilecektir. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste’ye dâhil edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır; Birinci listedeki başvuranlar tamamlanmadan 2. listeden başvuranlar yararlanıcı olamayacaktır.
Kadınlar,

35 yaş üstü bireyler,

Engelliler,

Eski hükümlüler,

Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar,
TYP’nin başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamaz.
2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ ve ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde de düzenlemeler getirilmiştir.
 

KATILIMCILARA HANGİ ÖDEMELER YAPILMAKTADIR?

Asgari ücret (2.020,90 TL), Vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri (1.113,14 TL)
 

TYP HANGİ ALANLARDA UYGULANMAKTADIR?

Çevre temizliği

Kamusal altyapının yenilenmesi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması

Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma

Park düzenlemeleri Vadi ve dere ıslahı Erozyon engelleme çalışmaları
TYP UYGULAMA SÜRESİ KAÇ AYDIR?

TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır. 27.09.2017’de, 01.01.2018’den itibaren başlangıçta sözleşmede belirlenen TYP süresinin sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmiştir.
 

TYP’DE HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADARDIR?

TYP’de haftalık çalışma süresi kırk beş saattir.
 

KİMLER TYP’DEN YARARLANAMAZ?

İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.

Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.

TYP’DEN İKİNCİ KEZ YARARLANILABİLİR Mİ?

TYP’den programa başlandığı tarihten itibaren bir sene içinde en fazla 9 ay süreyle yararlanma imkânı bulunmaktadır. Ancak, 9 ay bittikten sonra 3 ay bekleyerek yeni bir programdan faydalanılabilmektedir.

Bir katılımcı 27.09.2017 tarihinden itibaren TYP’den en fazla 24 ay yararlanabilir.

TYP’DE İZİN SÜRESİ VE DEVAMSIZLIK HAKKI NE KADARDIR?

Katılımcıların TYP’ye devamı zorunludur.

Ancak katılımcılar, yüklenici ve Kuruma bilgi vermek ve Kurum ve yükleniciden onay almak şartıyla TYP süresince 14 gün ücretsiz izin kullanabilmektedirler.Ücretsiz izin kullanılan dönemde katılımcıya herhangi bir ücret ödenmez.

YÜKLENİCİ SORUMLULUKLARI

Katılım şartları ve diğer tüm şartlara ilişkin bilgi ve belge kontrolünden yüklenicinin sorumlu olduğuna ve yüklenicinin bu sorumluluğunu yerine getirmemesinden dolayı oluşabilecek her türlü fazla veya yersiz ödemenin yükleniciden yasal faizi ile birlikte tahsil edileceğine dair hüküm getirilmiştir.

Yüklenicinin katılımcılar için vergi ve sosyal güvenliğe ilişkin ödemeleri ilgili kurumlara yapmaması durumunda yükleniciye süreli ihtarda bulunulacağına, verilen süre içerisinde ilgili ödemelerin yapılmaması durumunda yüklenici kurum ile düzenlenen tüm TYP’lerin sonlandırılarak yüklenici ile otuz altı ay süreyle bu yönetmelik kapsamında kurs ve programlar düzenlenmeyeceğine ilişkin hüküm getirilmiştir.

TYP’lerde yüklenici kuruma yapılan ödemelerden yüklenici kurum gerekli ödemeleri yaptıktan sonra fazla tutar kalması halinde, söz konusu tutarın Kuruma iade edilmesi gerektiğine dair hüküm getirilmiştir.

ÖZEL GÜVENLİK ALIMI RESMİ GAZETE’DE

Resmi Gazete aracılığıyla yönetmelik yayımlayan Türkiye İş Kurumu, aktif iş gücü hizmetleri kapsamında 3 Eylül tarihinde şu maddeleri yayımlamıştı;

MADDE 1 – 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 8 – (1) 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yıllarında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğinin sağlanmasına yönelik Toplum Yararına Program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri ve dördüncü fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP’lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Bir Yorum

  1. Bende okullarda temizlik görevlisi olarak çalışmak istiyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim

  2. Benim eşim iki aydır işsiz iki çocugm var iş arıyoz cevre temizlenme işi istiyoz

  3. Güvenlik kimliğimiz 30 haziran 2020 den 2 ay önce bitiyor bu sebepten dolayı başvuru yapamayacağımız söylendi halbuki geçen dönem yenilemek istedik gerek yok dendi bu mağduriyet nasıl giderilecek bir çözüm yolu yok mu acaba

  4. Konya selçuklu ilçesinde ikamet ediyorum birsenedir kamu işinegirmek istiyorum meslegim boya kaynak taşlama çatıaktarma sıhitesisat tamiri temizlikci belediye hastane tarızıgibi yerlerde çalışmak istiyorum gûndûz gece vardiye sorunumyok 0553 156 11 04

  5. Konya selçuklu ilçesinde ikamet ediyorum birsenedir kamu işinegirmek istiyorum meslegim boya kaynak taşlama çatıaktarma sıhitesisat tamiri temizlikci belediye hastane tarızıgibi yerlerde çalışmak istiyorum gûndûz gece vardiye sorunumyok 0553 156 11 04

  6. Benim oğlum asker olacak ben çalışmam lazım ve bu işe çok ihtiyacım var