İşkur İş İlanları

İŞKUR TYP kapsamında okullara ve kurumlara 2 bin 159 Temizlik personeli alımı yapacak!

İŞKUR TYP kapsamında birçok okul, kamu kurumu ve özel sektör kurumlarına Toplum yararına programlar (TYP) kapsamında tam 2 bin 159 personel alımı yapacak. TYP ile İŞKUR üzerinden personel alımı yapılamasını bekleyen binlerce işsiz vatandaş, iş başvurularının ne zaman başlayacağına dair araştırmalar yapıyordu. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, TYP başvuruların başladığı ve 10 gün içinde çeşitli alanlarda personel alımı yapılacağını belirtti. Peki TYP iş başvurusu nereye nasıl yapılacak?

İŞKUR’un Toplum Yararına Programlar kapsamında alınacak personellerin aşağıda belirtilen koşullara uyması gerekiyor. Belirlenen şartlara uygun olan kişiler, aşağıda belirtilen linkler üzerinden başvurularını e-devlet sitemi ile anında başvuru kayıtlarını oluşturabilecekler.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

1- Türk vatandaşı olmak.

2- 18 yaşını tamamlamış olmak ve İŞKUR’a kayıtlı olmak

3- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, (kamupersoneli.net) suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

4- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

5- İŞKUR’a kayıtlı olmak,

Özel sektör gurunda temizlik personeli sınıfından ayrıca; temizlik ekipmanlarını kullanabilen nitelikli personeller ve ayrıca; yüksekte çalışabilir sertifikası sahibi ve dağcılık sertifikası olan kişilerin başvuruda bulunabileceği dış cephe cam silme iş ilanları da bulunmaktadır. Bu personellere verilen maaşlar yaklaşık 3 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında dır. Ayrıca dağcılık sertifikası olup da, dış cephe cam silme işlerinde yevmiye ile çalışan personellere günlük 400 TL ile 700 TL arasında ücretler ödenmektedir.

BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurular size en yakın İŞKUR il/ilçe şube müdürlüklerine şahsen giderek veya ilan altında belirttiğimiz linkler üzerinden, İŞKUR şubelerine gitmeden online başvuru yapabilirsiniz. Bunun için İŞKUR’a kayıtlı olmanız yeterlidir. Eğer İŞKUR’a kayıtlı iseniz, e-devlet şifrenizle ilgili iş ilanını tıkladığınızda, kaydınızı oluşturabileceğiniz sayfadan başvurunuzu kolayla yapabilirsiniz. Eğer İŞKUR’a kayıtlı değilseniz, aşağıda ‘’İŞKUR’a kayıt nasıl yapılır’’ başlıklı bilgilendirmemizden öğrenebilirsiniz.

TYP Kapsamında temizlik personeli alımları için lütfen aşağıda belirtilen link alanını tıklayınız

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

PEKİ İŞKUR’A KAYIT NASIL YAPILIR?

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.

KAYIT KOŞULLARI

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

ÖNCELİKLİ GÖNDERME HAKKINA SAHİP OLANLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine öncelikli olarak müracaat edecek olanlar, öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan öncelikliler normal statüde işlem görecektir.

Bir Yorum

  1. 9.5 aydır çalışmıyorum inşAllah bu sefer nasipse olur

  2. İş kur kızımi bir senedir bir işe yerleştirmedi hepsi yalan herkes kendi yakinini işe sokuyor

  3. Bende is istiyorum temizlik iscisidim ve beni haksiz yere isten cikardilar

  4. Batmanin kozluk ilcesinde oturmaktayim ve burasi icin isci almi yapilsa bizi bilgilendirin bir bayan olarak kendi ayaklarimin ustunde durmak istiyorum

  5. Ben Asuman Arpagus eyer Ankarada varr ise cok isterim calismayi cok ihtiyacim var temizlik benim isim apartman görevlisiyim oturma SSK ve oturma karsiliği iki binaya bakiyoz iki cocugum var büyuk oğlum 22 kucük oğlumda 17 yasinda calismak icin hic bir engelim yok Ankarada varrsa okullarda calismak haberlwrinizi bekliyorum

  6. Ben Asuman Arpagus eyer Ankarada varr ise cok isterim calismayi cok ihtiyacim var temizlik benim isim apartman görevlisiyim oturma SSK ve oturma karsiliği iki binaya bakiyoz iki cocugum var büyuk oğlum 22 kucük oğlumda 17 yasinda calismak icin hic bir engelim yok Ankarada varrsa okullarda calismak haberlwrinizi bekliyorum iskurda kaydim bulunmaktadir