İşkur İş İlanları

İŞKUR TYP Üzerinden İşçi Alımlarına Başvuru Nasıl Yapılır? TYP Başvuru Ekranı ve Başvuru Şartları

Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işçi alımları yapılmaktadır…

Kamu kurum ve kuruluşları Türkiye İş Kurumuna (İŞKUR) bildirdikleri listelere göre dönem, dönem işçi istihdamı gerçekleştirmektedir. 6 veya 9 ay olarak çalıştırılan işçiler kamu hizmetleri ve toplum yararına istihdam edilir.

18 YAŞINI DOLDURMUŞ OLMAK ŞARTTIR

İŞKUR Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında işçi alımı iş ilanlarına başvuru yapacakların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekmektedir ve 18 yaşını tamamlamış olması talep ediliyor.

Ayrıca TYP iş ilanına başvuru yapacaklar emekli ve malul aylığı almıyor olmak zorundadır. Hâla öğrenci olanların başvuru yapamayacağı açıklandı ancak açıköğretim ve açık lise öğrencileri başvuruda bulunabilecektir.

ASGARİ ÜCRET ÖDEMESİ VERİLİR

Başvuru yapan kişiler arasından kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecekler 3 farklı yöntemle belirlenmektedir. Bunlar ise; “noter kurası yöntemi, liste yöntemi ve yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi” olarak açıklanmıştır.

TYP başvurusu süresi sona erdikten sonra hiçbir başvuru alınmayacaktır. Ayrıca TYP işçi alımlarında istihdam edilenlere 2019 yılı asgari ücret 2020 TL ödeme yapılır. Ayrıca vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri karşılanmaktadır.

GÖREVLENDİRME YERLERİ

TYP işçi alımları kapsamında istihdam sağlanan birimler ise şu şekildedir;

Çevre temizliği
Kamusal altyapının yenilenmesi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması
Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması
Ağaçlandırma
Park düzenlemeleri
Vadi ve dere ıslahı
Erozyon engelleme çalışmaları

KAÇ AY ÇALIŞMA YAPILIR?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından TYP kapsamında işçi alımları en çok 9 ay olarak uygulanır. Ancak bu 6-7-8 ay olarak değişir ve haftalık çalışma süresi 45 saattir. İlanlara başvuru yapmak isteyenler herhangi bir İŞKUR şubesine gidebilir veya online olarak “https://www.iskur.gov.tr” üzerinden kayıt olabilir.

Bir Yorum