İşkur İş İlanları

Kamu Hastaneleri İçin İşçi Alımı Başlıyor

HASTANELERE 5865 KİŞİ ALINACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta bir müjde verdi. Erdoğan yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde önemli bir rol üstlenen üniversite hastaneleri bünyesine işçi alımı için kadro ihdas ettiklerini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, sürekli işçi kadrolarında istihdam etmek üzere 5 bin 685 personel alımı için üniversite hastanelerine kadro ihdas ettiklerini söyledi. Erdoğan açıklamasında, “”Bir başka müjdemiz de bünyelerinde tıp fakültesi bulunan 43 üniversitemizdir. Bu zorlu süreçte gösterdikleri çabalara yakınen şahit olduğumuz üniversite hastanelerimize hizmet kalitelerini yükseltelebilmeleri için 8635 sözleşmeli personel ve 5865 sürekli işçi kadrosu ihdas ediyoruz.” dedi.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Sürekli işçi alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

– 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

– Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan Emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak

– Kamu haklarını kullanmaktan mahrum olmamak.

– TCK ‘nın 53 ‘üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak

– Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş , yedek sınıfa geçirmiş,

– Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı veya engeli bulunmamak.

MEZUNİYET ŞARTI

Sürekli işçi alımında mezuniyet şartı değişkenlik göstermektedir. Alımlar mezuniyet şartsız ve en az ilkokul mezunu adaylar arasından olmaktadır. 

SÜREKLİ İŞÇİ ALIMINDA KADROLAR

İşçi alımında kadrolar şu şekilde:

– Temizlik Görevlisi,

– Güvenlik Görevlisi,

– İnşaat Boyacısı/Boyacı  

– Beden İşçisi (Genel)  

– Su kanalı işçisi  

– Şoför

Kamu hastanelerine ilgili İşçi alımı için ilanlar önümüzdeki haftadan itibaren yayımlanmaya başlayacak.

Bir Yorum

  1. Şoförlugum vardır e sınıfı ehliyetliyim yada başka herhangi bir iş imkani olursa sevinirim saygılarımla