- Haberler
- Personel Alımı
- İstanbul Valiliği 700 Bekçi Alımına Şuana Kadar Yapılan Başvuru Sayısı Belli Oldu
İstanbul Valiliği 700 Bekçi Alımına Şuana Kadar Yapılan Başvuru Sayısı Belli Oldu
Kent genelinde görevlendirilecek bekçi alımı konusunda Valilik binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şahin, işe alınacak kişilerin en az bir senedir İstanbul'da yaşadığını dair ikamet sahip oluyor olması ve başvuran kişinin müracaat ettiği ilç
Kent genelinde görevlendirilecek bekçi alımı konusunda Valilik binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Şahin, işe alınacak kişilerin en az bir senedir İstanbul'da yaşadığını dair ikamet sahip oluyor olması ve başvuran kişinin müracaat ettiği ilçe de çalışacak olmasına özellikle dikkat etmeye çalıştıklarını belirtti.
700 bekçi alımı hakkında açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin başvuruların
25 Şubat 2017
tarihine sona ereceğini vurguladı. Vasip Şahin açıklamasında "İstanbul'da ilçelerde çalışmak üzere 700 bekçi alınacak. Bunun başvuruları başladı. 25 Şubat'ta başvuru tarihi sona erecek. Bunların İstanbul'u tanıyor olması, İstanbul'un caddesi, sokağını biliyor olması, görev yapacak personelimiz açısından bir gereklilik ve avantaj olarak düşünüldü." ifadelerine yer verdi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin bekçiliğin mahallemizdeki tarihi unsurlardan biri olduğunu, geçmişteki bekçilerin o mahalledeki sokaktaki her şeyi bilen kişiler olduğunu belirtti. Ayrıca Vasip Şahin bundan sonra sokak aralarında mahallelerde geçmişte olduğu gibi bekçilerin görev yapacaklarını ifade etti.
POLİSİYE YÜK HAFİFLEYECEK
Vali Vasip Şahin konu ile ilgili açıklamasında "Polisiye yük hafiflemiş olacak ama burada bizim daha çok önemsediğimiz husus, mahalleyi ve mahalleliyi tanıyor olmak. Mahallenin yaşantısını, mahallenin algısını bilen ve o ihtiyaçları tespit edip, diğer bağlı olduğu mercilere iletebilen yapı olması idi. Başvurularda talep devam ediyor. 700 alım için şu ana kadar başvuru sayısı 2 bini aştı. Ama son günlere doğru daha fazla yoğunlaşacağını bekliyoruz. Belli bir sayıya ulaşamazsak belki bir değerlendirme yapıp, müracaat süresini uzatma ihtimalimiz olabilir." dedi.
Ayrıca Vali Şahin alınacak kişilerin geçmişteki bilindiği gibi bekçilik statüsü ile işe alınacaklarını ifade etti. Şahin şu anda da görev yapan bekçilerin olduğunu bekçiliğin iptal edilip de yeniden ihdas edilmediğinin altını çizdi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin 700 bekçi alımında şuana kadar yapılan başvuruların 2 bini geçtiğini vurguladı.
Kamupersoneli.net | ANKARA
Bakmadan Geçme





