• Haberler
  • Gündem
  • İstanbul'da minimum 7,2 şiddetinde deprem olma riski olduğunu açıkladı!

İstanbul'da minimum 7,2 şiddetinde deprem olma riski olduğunu açıkladı!

Bilim Akademisi Üyesi Prof.Naci Görür, CNN Türk Televizyonunda katıldığı canlı yayın programında, İstanbul depremi hakkında en korkutucu bilgileri paylaştı.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Naci Görür, CNN Türk Televizyonunda katıldığı canlı yayın programında, İstanbul depremi hakkında en korkutucu bilgileri paylaştı. İstanbul’da bir küçük diğeri büyük olmak üzere art arda deprem meydana gelmiş ve İstanbul halkı korkudan sokaklara dökülmüştü. Son meydana gelen 5,8 depremin ardından, deprem uzmanları bilim adamlarından peş peşe uyarılar gelmeye başladı. Bilim Akademisi Üyesi Prof. Naci Görür, CNN Türk Televizyonunda katıldığı canlı yayın programında, İstanbul depremi hakkında en korkutucu bilgileri paylaştı.

BÜYÜK DEPREM TETİKLENDİ

Görür, İstanbul’da son meydana gelen depremin, büyük depremi tetiklediğini ve İstanbul’da minimum 7,2 şiddetinde bir deprem meydana gelebileceğini söyledi. Marmara'daki fayın tümünün kırılması halinde ise 7.6 büyüklüğünde bir deprem beklenebilir diyen Bilim Adamı Görür, İstanbul ve Marmara’da gerilimin 1999 depremi ile yükseldiğini ve son depremle de büyük bir deprem ortaya çıkma olasılığının yaklaştığını belirtti.

DEPREM BEKLENENDEN DAHA ERKEN OLACAK

Profesör Görür, ayrıca İstanbul Silivri’de gerçekleşen 5.8’lik depremin 7 büyüklüğünde bir depremin meydana gelme olasılığını artırdığını belirterek, beklenen depremin zaman dilimini de öne çektiğini söyledi. Görür, “Ancak daha fazla etkilenmesini beklediğimiz Kuzey kesim İstanbul ve batı alanları olacaktır. 1999 depreminden beri her yeri geldiğinde Marmara'da büyük bir depremi beklediğimizi söyledik. Marmara'da büyük bir depremin olma olasılığı 99 depreminden sonra ortaya çıktı. Yani 99 depremleri olmamış olsaydı enerji birikimi fazla olmayacak ve dolayısıyla Marmara'da büyük bir deprem beklemeyecektik. Ancak 99 depremi bu fayların üzerine inanılmaz bir enerjiyi yükledi 55 saniyede 250 yılda yüklenmesi beklenen enerjiyi yükledi. O yüzden biz burada büyük bir deprem bekliyoruz.” diye konuştu.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme