- Haberler
- Gündem
- İzmir'de mangala gitmeye hazırlananlar dikkat! Az önce resmi karar açıklandı! Mangal yasaklandı
İzmir'de mangala gitmeye hazırlananlar dikkat! Az önce resmi karar açıklandı! Mangal yasaklandı
İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İzmir İli Orman Yangınları Mücadele Komsiyonunun dün Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız başkanlığında kritik bir karar alındı.İZMİR'DE MANGAL YASAKLANDI Ormanlık alanlarda mangal, semaver veya ocak ya
İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İzmir İli Orman Yangınları Mücadele Komsiyonunun dün Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız başkanlığında kritik bir karar alındı.
İZMİR'DE MANGAL YASAKLANDI
Ormanlık alanlarda mangal, semaver veya ocak yakılmasından dolayı artan orman yangınlarının ardından mangal yakmak İzmir'de de yasaklandı.
31 EKİM'E KADAR DEVAM EDECEK
Yapılan açıklamada, “21 Ağustos-31 Ekim tarihleri arasında ormanlarda piknik yerleri dışında piknik ve konaklama yapılması yasaktır. Bu husus İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince takip edilecektir. Yangın sezonu boyunca piknik yapılacak yerlerin listesi ilgililere verilecektir. 18 Mart 2020’de alınan karar ile belirlenen piknik ve mesire yerlerinde, ormanlık alanlarda önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri hariç olmak üzere, 31 Ekim 2020’ye kadar mangal, semaver ve ateş yakılmasına saat 20.00’den sonra müsaade edilmeyecektir” denildi.
ORMAN KÖYLÜLERİ DIŞINDA ORMANLIK ALANLARA GİTMEK DE YASAK
Öte yandan yangın yönünden tehlikeli alanların yanı sıra mutlaka korunması gerekli bölgelere girişlerin orman köylerinde yaşayanlar ve orman işinde çalışanlar haricinde yasaklandığı bildirildi.
Bakmadan Geçme





