İzmir'de Sosyal Medya Üzerinde Terör Propagandası Yapanlara Tutuklama Kararı
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri sosyal medya hesapları üzerinden bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan şüphelilere yönelik bir operasyon düzenlendi.Düzenlenen iki farklı operasyonlarda ise 15 kişi gözaltına alındı.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri sosyal medya hesapları üzerinden bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan şüphelilere yönelik bir operasyon düzenlendi.
Düzenlenen iki farklı operasyonlarda ise 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 15 şüpheli hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.
TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPAN ŞÜPHELİLERE OPERASYON
Alınan bilgilere göre, kendilerine ait sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü PKK/KCK ve bölücü terör örtünün elebaşı Abdullah Öcalan'a yönelik paylaşımlarda bulunan 15 kişi tespit edildi.
Şüphelilerin 4 Nisan tarihinde PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü nedeniyle örgüte yönelik paylaşımlarda bulundukları belirlendi. Söz konusu paylaşımları yapan şüphelilerin ayrıca eylem hazırlığında oldukları öğrenildi.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri söz konusu şüphelilere yönelik bir operasyon başlattı. Gerçekleştirilen operasyonda 12 şüpheli gözaltına alınırken diğer 3 şüpheli de daha sonra Motosikletli Yunus Timleri de yaptıkları uygulamalarda yakalandı.
10 KİŞİ TUTUKLANDI
Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonların ardından yakalanan 15 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüler. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklanırken, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme





