Kabus! Alevler şehir merkezine dayandı!

Türkiye orman yangınlarında mücadelesini bir haftasını geride bıraktı.Yangınlara ilişkin her geçen dakika yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Türkiye orman yangınlarında mücadelesini bir haftasını geride bıraktı. Yangınlara ilişkin her geçen dakika yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Dün akşam Milas’ta alınan bütün önlemlere rağmen Kemerköy Termik Santrali’ne sıçrayan yangın yoğun çabalar sonucunda söndürüldü.

Aynı zamanda Manavgat’ta devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları da 15 noktada sürüyor. Konuya ilişkin öğle saatlerinde gelen son dakika haberlerine göre Muğla, Antalya ve Denizli’de yeni orman yangınları çıktı. Kavaklıdere’de olan orman yangını ise Muğla merkeze çok yaklaştı.

Başta Ege ve Akdeniz bölgeleri olmak üzere Türkiye’nin pek çok noktasını orman yangınları esir almış durumda. Manavgat ve Muğla’da yoğun bir şekilde devam eden orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Kavaklıdere bölgesinde bir türlü kontrol altına alınamayan orman yangını Muğla merkeze kadar dayandı.

YANGIN MUĞLA MERKEZE YAKLAŞTI

Yangınlara ilişkin öğleden sonra gelen son dakika bilgisine göre henüz kontrol altına alınamayan Kavaklıdere’deki orman yangını Muğla’nın merkez ilçesinin sınırlarına kadar dayandı. Havadan görüntülenen yangın Menteşe ilçesinin kırsal Kozağaç Mahallesi üst bölümlerine kadar devam ettiği görüldü.

Bugün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından Twitter üzerinden paylaşım yapıldı. Yapılan son paylaşıma ilişkin Altun, “Yangın söndürme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar çıkan 189 yangından 174'ü kontrol altına alındı" açıklamasını yaptı.

Haber

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme