Genel

Kalkınma Ajanslarına Kamu Personeli Alımı Yapılıyor

Kalkınma Ajansları yayımladıkları ilanlar ile bünyelerinde açık bulunan pozisyonlara personel alımı yapacaklarını duyurdular. Kalkınma ajansları tarafından yayımlanan ve başvuru süreci devam eden personel alım ilanlarının detaylarını aşağıda paylaşıyoruz. 

ALIM YAPACAĞINI AÇIKLAYAN KALKINMA AJANSLARI

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla iki farklı kalkınma ajansı personel alımı yapacaklarını duyurdular. İlan yayımlayan kalkınma ajansları arasında, Trakya Kalkınma Ajansı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bulunuyor. 

AÇIKLANAN KADROLAR

Trakya Kalkınma Ajansı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarında çeşitli kadrolar yer alıyor. Bu kadrolar ise kalkınma ajansları tarafından şu şekilde ilan edildi; Hakim, Uzman Personel ve İç Denetçi.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Trakya Kalkınma Ajansı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yayımlanan kamu personel alım ilanlarına başvuruda bulunacak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmaması, Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması şartlarını taşımaları gerekiyor.

Bu şartların yanı sıra adaylarda, kalkınma ajansı tarafından belirtilen KPSS puanına sahip olmak, kadrolara göre belirlenen özel şartları taşımak ve erkek adayları için askerlikle ilişiği bulunmamak ( yapmış olmak, tecilli bulunmamak veya tecilli olmak) şartları aranıyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

Söz konusu ilanlara başvuru süreçleri devam ediyor. Bu iki ilanda bulunan kadroları, kadrolara göre belirlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartlarını ve başvuru sürecine dair diğer ayrıntıları görüntülemek için aşağıda vermiş olduğumuz bağlantıları kullanabilirsiniz.