• Haberler
  • Gündem
  • Kalkınma Bakanı Elvan'dan İşsizlik ve İstihdam Açıklaması

Kalkınma Bakanı Elvan'dan İşsizlik ve İstihdam Açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2017 Ekim ayı işgücü istatistiklerine ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan açıklanan verileri değerlendirdi.Kalkınma Bakanlı Elvan yayımladığı yazılı açıklamasında ayrıca,

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2017 Ekim ayı işgücü istatistiklerine ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan açıklanan verileri değerlendirdi. Kalkınma Bakanlı Elvan yayımladığı yazılı açıklamasında ayrıca, işsizlik ve istihdam konularında yaşanan gelişmelere vurgu yaparak istihdam konusunda verilecek desteklere dair değerlendirmelerde bulundu.

KALKINMA BAKANI ELVAN'DAN İŞSİZLİK VE İSTİHDAM DEĞERLENDİRMESİ

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan yapmış olduğu yazılı açıklamasında, verilerin açıklandığı tarih ile bir önceki yılın aynı döneminde açıklanan veriler kıyasladı. Bir önceki yıla göre istihdamda bir milyon kişinin arttığını ifade eden Bakan Elvan son 3 yılın en yüksek istihdam artışının gerçekleştiğini ifade etti.

"Son 5 aydır önceki yılın aynı aylarına göre 1 milyonun üzerinde net istihdam artışı olmuştur. Ekim'de bir yıl içinde oluşturulan net ilave istihdam 1 milyon 378 bin kişiye ulaşmış ve son 3 yılın en yüksek istihdam artışı gerçekleşmiştir. Rakamlar ekonomimizin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğinin ve istihdam oluşturma kapasitesinin giderek arttığının bir göstergesidir"

GENÇLERDE İŞSİZLİK ORANI DÜŞTÜ

TÜİK verilerine göre genç nüfusun işsizlik oranlarında ciddi bir azalma olduğunu aktaran Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan işsizliğin daha da azalacağını vurguladı. "Gençlerde de işsizlik oranı bir önceki döneme göre 1 puan azalmış ve son beş dönemdir güçlü bir şekilde azalma eğilimini sürdürmüştür. Sanayi üretim endeksi verileri ilerleyen dönemlerde işsizlik rakamlarındaki gerilemenin devam edeceğine işaret etmektedir"

TEŞVİKLER DEVAM EDECEK

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan 2017 yılının başlarında uygulamaya konulan istihdam teşviklerinin istihdam önemli rol oynadığını ifade ederek bu teşviklerin önümüzdeki yıl da devam edeceğini bildirdi. Teşviklerin işgücüne katılım oranlarını artıracağını ifade eden Bakan Elvan şu açıklamalarda bulundu.

"2017 yılı başında uygulamaya konulan istihdam teşviklerinin etkisi, yılın ikinci yarısından bu yana etkilerini artırarak göstermektedir. Bu teşviklere ilave olarak 2018 yılı için açıkladığımız yeni istihdam teşviklerinin önümüzdeki dönemde işsizlik üzerinde etkisini güçlü bir şekilde göstermesini bekliyoruz. Ekonominin potansiyeli açısından önemli bir gösterge olan işgücüne katılım oranlarındaki güçlü artış eğilimi sürmektedir.''

Kamupersoneli.net - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme