Personel Alımı

11 Belediye Devlet Memuru ve Kamu İşçisi Alımı İçin İlan Yayımladı

11 farklı belediye kamu personeli alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanlar arasında çok sayıda pozisyonda alım yapılacağı ilan edildi. 

Farklı eğitim seviyelerinden mezun adayların başvuru yapabileceği kamu personeli alım ilanlarına dair detaylar ve 11 farklı belediye tarafından yayımlanan ilan metinleri şöyle;

11 FARKLI BELEDİYE KAMU PERSONELİ ALIMI YAPIYOR

Belediyeler tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarına en az lise mezunu adaylar başvuruda bulunabiliyor. İşçi pozisyonları için ise ilkokul mezunu olmak yeterli oluyor. Ancak belediyeler bu pozisyon için deneyim ve sertifika şartı talep edebiliyorlar. 

HANGİ BELEDİYELER ALIM İLANI YAYIMLADI

Kamu personeli alımı için ilan yayımlayan 11 belediye başkanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aydın Nazilli Belediyesi, Balıkesir Edremit Belediyesi, Bartın Amasra belediyesi, Çorum Kargı Belediyesi, Gaziantep Araban Belediyesi, İstanbul Kadıköy Belediyesi, İzmir Tire Belediyesi, Kırıkkale Belediyesi, Sarıgöl Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bulunuyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI 

Belediyeler tarafından yayımlanan personel alım ilanları için talep edilen başvuru koşulları ilanı yayımlayan belediye tarafından belirleniyor. Bu koşullardan bazıları her belediye için ortak olan memur alımı genel başvuru koşulları bazıları da alım yapılacak unvanın gerekliliklerine göre belirlenen özel koşullardan meydana geliyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak, tecil durumda bulunmak yada muaf olmak, Adayların ayrıca işe alımlarda yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması, ilanda yer alan kadroların gerektirdiği eğitim şartının sağlanması, görevini düzenli yapmaya engel sağlık sorunu bulunmaması koşullarını da sağlamaları gerekiyor. 

Bu koşulların dışında adayların belediyeler tarafından alım yapılacak pozisyona göre belirlenen eğitim şartını, deneyim şartını sağlamaları gerekiyor.