Personel Alımı

2019 İzmir Bekçi Alımı – EGM Bekçi Alımı Başvurularında Son Durum Nedir? Bekçi Alımı Sınavı Ne Zaman?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan 8 bin bekçi alımına yönelik son durum milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. EGM tarafından yapılacak 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için giriş sınavına katılacak vatandaşların ön başvuru ve sağlık kontrolü merkezleri ile tarihleri açıklanmıştı.

18 Mart-01 Nisan 2019 tarihleri arasında ön başvurularını gerçekleştiren bekçi adayları şahsen başvuru ve evrak teslimi işlemlerini gerçekleştirecekleri, ön sağlık kontrolü yapılacakları başvuru merkezlerini Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile E Devlet sitesi üzerinden öğrenebilirler. Ya da Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirler. İlan edilen tarihte ve başvuru merkezinde adayların şahsen müracaatları alınıp ön sağlık kontrolü uygulanacaktır. Bu aşamalardan başarılı olan adayların yazılı sınav tarihi ve sınav merkezi ilerleyen süreçte açıklanacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. Adayların internet sitesi üzerinden görüntüledikleri sonuçlar tebliğ niteliğindedir. Şehit ve vazife malulleri olanların yakınların sınav ücreti yatırması gerekmeyecek. 

Özellikle güvenlik personeli konusunda diğer illere nazaran daha fazla ihtiyacı olan İzmir bekçi alımları için vatandaş merakla sonuçları bekliyor.

Bekçi Alımı Ön Sağlık Kontrolü Başvuru Merkezleri

8 bin bekçi alımında 18 Mart 2019 tarihinden başlamak ve 1 Nisan 2019 tarihinde sona ermek üzere ön başvurularını tamamlayan adaylar şahsen yapmaları istenen başvuru ve evrak teslim işlemlerini yapacakları ön sağlık kontrolü başvuru merkezlerini Türkiye Cumhuriyet kimlik numaraları ve kendilerine ait e- Devlet şifresi ile öğrendiler.

Bekçi Alımı Yazılı Sınavı Tarihleri

Söz konusu aşamalarda başarılı olan adayların bekçi alımı kapsamında yazılı sınav tarihi ve yazılı sınav merkezlerinin yerlerine yönelik duyuruların ilerleyen tarihlerde Polis Akademisi Başkanlığınca bizzat açıklanabileceği bildirildi.

2019 İzmir Bekçi Alımı İçin Başvuru Şartları Nedir?

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
3) En az 167 cm boyunda olmak,
4) Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.
5) Başvuru yaptığı İL sınırları içerisinde EN AZ BİR YILDIR ikamet ediyor olmak,
6) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,
7) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (18/03/2001 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (18/03/1989 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,
8) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
9) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,
10) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,
11) Memuriyete engel bir hali bulunmamak,
12) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
13) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
14) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
15) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
16) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
17) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,
18) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,
19) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

Bekçi Alımı Kontenjan Alımı ve Bekçi Alımı Yapılacak İller

İstanbul Bekçi Alımı Kontenjanı: 1.000

İzmir Bekçi Alımı Kontenjanı: 300

Ankara Bekçi Alımı Kontenjanı: 500

2019 İzmir Bekçi Alımı - EGM Bekçi Alımı Başvurularında Son Durum Nedir? Bekçi Alımı Sınavı Ne Zaman?

2019 İzmir Bekçi Alımı - EGM Bekçi Alımı Başvurularında Son Durum Nedir? Bekçi Alımı Sınavı Ne Zaman?

2019 İzmir Bekçi Alımı - EGM Bekçi Alımı Başvurularında Son Durum Nedir? Bekçi Alımı Sınavı Ne Zaman?

2019 Bekçi Maaşları Ne Kadar?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bekçi olmak isteyen adaylar için tahmini olarak aylık 3970 lira, lisans mezunu bekçiler için 4000 Tl civarı aylık kazancı olduğu biliniyor.

Hangi Evraklar Gerekecek?

HANGİ EVRAKLAR TESLİM EDİLECEK?

Başvuru yapan adaydan;

1 – Sınav giriş belgesi,

2 – Sınav başvuru dilekçesi, (Sınav giriş yerleri ekranındaki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)

3 – T.C. kimlik numarasını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport

4 – Diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, (Yurtdışından mezun olanlar için ilgili kurumda alınan denklik belgesi)

5 – Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge, (Nüfus Müdürlüklerinden alınan onaylı belge)

6 – Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,

7 – Kendisi ve evli ise eşinin Yönetmeliğin 5’inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları,

8 – Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği

9 – Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

10 – Askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi,

11 – Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için yaş düzeltme belgesi (onaylı)

12 – Sağlık Bilgi Formu istenecektir. (Adaylar, Sağlık Bilgi Formu ile birlikte varsa ilaç raporu, durum bildirir sağlık kurulu raporu, engelli sağlık kurulu raporu, askerlikten muafiyet raporu, herhangi bir öğrenci adaylığından veya personel alımı adaylığından sağlık nedeniyle elenmesine neden olan raporları ile sağlık özgeçmişini tanımlayan bütün bilgi, belge ve raporları Ön Sağlık Kontrolü Komisyonuna sunmak zorundadır.) (Sınav giriş ekranındaki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)

İlgil internet siteleri:

www.pa.edu.tr 

giris.turkiye.gov.tr

Bir Yorum

  1. Ta muştan mülakat için 386 km erzincana gidiyoruz maddi durumu olmauanlar daha yakın illere verilmeli.