Personel Alımı

2019 memur personel alımı yapacak kamu kurumları! PTT, EGM, OGM ve Sağlık Bakanlığı başvuru tarihi ne zaman?

Türkiye’de üniversiteli işsiz sayısı 1 milyonun üzerine çıktı. Daralan sanayi üretimi karşısında iş bulmakta zorlanan binlerce üniversiteli işsizler umutlarını, kumu kurumlarından gelecek alım haberlerine umut bağlamış durumda. Bununla ilgili olarak hergün bir çok haber kanalında memur alımı ile ilgili ilanlar yayınlanıyor. Lakin yayınlanan personel alım ilanları içerisinde başvuru zamanına ait kesinleşmiş bir tarih yer almıyor.  Hep, PTT bu kadar alım yapacak ve başvuru şartları nelerdir, OGM 5 bin memur alımı yapacak başavuru şartları nelerdir diye ilanlar yayınlanıyor. Ama ne zaman alacak? Başvuru tarihi ne zaman gibi sorular hep yanıtsız kalıyor!.. 
Bizlerde bu soruların yanıtları araştırdık ve 2019 yılı içerisinde hangi kamu kurumunun kaç personel almayı planladıklarını, başvuruların ne zaman başlayacağına dair kesin bilgiler edindik. 

1 – PTT 58 BİN MEMUR PERSONEL ALIMI

PTT kadrosunda şuanda Türkiye geneli 40 bin çalışan bulunmakta. PTT yönetimi tarafından yapılan son açıklamada 55 bin personel alınacağı ifade edildi.. PTT’nin 2019 yılı genelinde toplamda 60 bin personel ihtiyacı vardı. Lakin son olarak 5 bin personel alımı yaparak bu rakamı 55.000’e indirgemiş oldu. 
PTT 5 bin kişilik kadrosu ile bünyesine, 250 Uzman Yardımcısı, 1623 Postacı, 2625 Gişe ve Büro Görevlisi, 20 Mimar, 200 Mühendis, 82 Avukat, 200 Tekniker olmak üzere toplamda 5 bin kişi alınacak. Farklı eğitim seviyelerinden mezun adayların başvuru yapabileceği personel alım ilanı için açıklanan kadro detayları şöyle, Uzman Yardımcısı pozisyonuna 250, Mimar pozisyonuna 20, Mühendis pozisyonuna 200, Avukat pozisyonuna 82, Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonuna 2625, Tekniker pozisyonuna 200 ve Postacı pozisyonuna 1623 personel alımı yapılacak. 

Başvuru Tarihi Ne Zaman?
PTT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; 2019 yılı içerisinde 5 bin personel alımı yapılacağı ve alım ilanının Eylül – Ekim ayı içesinde yayınlanacağı, yayınlama tarihinden itibaren 15 gün içerisinde de başvuruların tamamlanacağı söylendi. Ayrıca 2020 yılında da personel alım sayısının 58 bine tamamlanacağı belirtildi.. 

2 – ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (OGM) PERSONEL ALIMI

Orman Genel Müdürlüğü Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliklerinde değişiklik çalışmaları devam ettiğinden, zorunlu rotasyon uygulaması 08.04.2019 Tarih ve 214 Sayılı Bakanlık Oluru ile söz konusu yönetmelik değişikliği yapılana kadar ertelenmiştir. Ancak rotasyon süresi dolmuş olan personellerin talepleri halinde yer değişiklikleri yapılacaktır denildi.. 
Yapılan resmi açıklamalarda ayrıca hangi kadrolara personel alımı yapılacağıda belirtildi. Buna göre, Orman Bakanlığı bünyesine 1.200 Mühendis, 2.700 Orman Muhafaza Memuru, 800 Memur ve 300 Şoför olmak üzere toplamda 5 bin kamu personeli alımı yapılacağı söylendi..

Başvuru Tarihi Ne Zaman?
Orman Genel Müdürlüğü tarafından personel alımlarının 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlandığı ve bundan sonraki sürecin Geel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebileceği açıklandı.
Orman Bakanlığı ve resmi ağızlardan yapılan açıklamalar bundan ibaret olup, personel alımı ile ilgili yayınlanan herhangi bir şey yoktur! 

3 – EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR ALIMI

25. Dönem POMEM PMYO Polis Alımı ile ilgili İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019 yılı içerisinde 10 bin polis memuru alınacağını açıkladı.. Başvuru tarihi hakkında bilgi veren Soylu, şunları söyledi;

Başvurular Eylül Ayında
10 Bin polis alımı ile ilgili ne zaman yapılacak sorusunu yanıtlayan Bakan Soylu 2019 Eylül ayını işaret etti. Bakan Soylu 25. Dönem POMEM PMYO Polis Alımı hakkında ki sorulara “Geçtiğimiz aylarda 15 bin polis alımı yapıldı, şimdi 3 bin polis için başvuruları aldık, Eylül ayında 10 bin yeni polis alacağız.” sözleri ile ifade etti. 

4 – SAĞLIK BAKANLIĞI MEMUR PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanının bizzat söylediği “26 bin sağlık personeli daha alacağız” açıklamasının ardından herhangi bir adım atılmaması tepkilere neden olmuştu! Sağlık Bakanlığına yapılan bazı tepki mesajları sonrasında Bakanlıktan bir açıklama geldi. 
Sosyal medya platformları üzerinden atamaların bir an önce yapılmasını yada net bir tarih verilmesini isteyen sağlıkçılar için beklenen açıklama Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş’tan geldi.
Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada merkezi atama ile ilgili net bir tarih verildi.

Başvurular Haziran Ayında Başlıyor!
Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş tarafından yapılan açıklamada son 10 yılın en yüksek miktarda atamasının yapılacağını ve bu atama sayısının ise 30 bine yakın olacağını ifade etti. 30 bine yakın sağlık personeli alımında ilk tercihlerin Haziran ayında alınacağını belirtti. Atamalar ile ilgili bilgi Sağlık Bakan Yardımcıs Muhammet Güven’den geldi. Bakan Yardımcısı Muhammet Güven ilk tercihlerin Haziran ayında yapılacağını ve 30 bine yakın büyük alımda en fazla sayının ilk tercihlerde atanacağı bilgisine yer verildi. İlk tercihlerde atama sayısının en az 20 bin olacağını da ekledi.
Memur Alımı Başvuruları Başlamış Kamu Kurumların İlanlarına Ulaşmak İçin Burayı Tıklayınız>>>