Personel Alımı

20.Dönem POMEM 10 Bin Polis Alım Süreci Devam Ediyor

20.Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (9.000) erkek, (1.000) kadın aday olmak üzere toplam (10.000) aday asıl olarak alınacak. Polis alımına ilişkin ilan, Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesinde yayımlandı.

Başvuru Şartları

POMEM’lere başvuru yapacak adaylarda bazı şartlar aranıyor: T.C. vatandaşı olmak, lisans bölümlerinden mezun olmak, 2015-2016 KPSSP-3 puan türünden en az 60 almış olmak, şehit veya gazi eş veya çocukları için KPSS’den 48 puan almış olmak, 31 Aralık 1988 ve sonrası doğumlu olmak, erkeklerde 167 cm, kadınlarda 162 cm olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, herhangi bir siyasi partiye üye olmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

Başvuru İçin Gereken Belgeler

Adaylardan başvuru esnasında; T.C. kimlik numarası yazılı beyanı, sınav başvuru dilekçesi, sağlık bilgilendirme formu, lisans diploması, KPSS sonuç belgesi, 4 adet biyometrik fotoğraf, sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, sınav giriş belgesi istenmektedir.

Başvuruların Alınması

POMEM sınavına internet üzerinden ön başvurular, 3 Nisan 2017’de başladı ve başvuru tarihlerinin uzatılmasıyla beraber 28 Nisan 2017’ye kadar https://sinav.pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacak.

Başvuru Ücretinin Yatırılması

İnternet üzerinden ön başvuru yapan adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 75.00TL (Yetmiş beş) 3 Nisan 2017 saat 09:00’dan 28 Nisan 2017 saat 17:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “20. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılacak.

 Sadece Halkbank şubelerinden ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırılabilecektir. Halkbank’ın internet bankacılığından ve diğer bankaların, internet bankacılığı ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır.)

Adaylardan başvuru esnasında istenen belgeler kapsamında “sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu” istenildiğinden ADAYLARIN SINAV ÜCRETİNİ YATIRIRKEN KENDİ ADINA KENDİ T.C. KİMLİK NUMARASI İLE BİRLİKTE, “20.DÖNEM POMEM GİRİŞ SINAVI” için ücret yatırdıklarını belirterek sınav ücretini yatırmalarını ve alınan dekontun şahsen başvuru evrak teslimi sırasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Bir Yorum

  1. Artik yeter lütfen onlisanslilari bir sans taniyin biz çok magduruz ya lütfen buradan yetkililere sesleniyorum sesimizi duyun ne olur artik

  2. MEB bakanıma sesleniyorum. Yahu madem önlisanlara bu ülkede iş imkanı sağlanmıyor neden hala açık ya kapatın öyleyse myo ları!!!

  3. bazı arkadaşlar önlisansta girsin diye yalvarıyorlarda.zaten pöh 2 milyon adam girdi.otcusu,topcusu,popcusu, birazda 4yıllık adamlar girsin seviyeyi daha da asağı çekmeyin yeter

  4. Vatan millet lisans mezunu olmakla kurtarılmıyor asker olup uzman çavuş olun o zaman ( seviye yükselsin ) !!!!

  5. Ne demek sewiyeyi dha da aşağıya cekmeyin bazilarida sirf yorum yapmak için yapiyor. Onlisanlarda uni. Mezunu bzde emek weriyoruz. 4 yllk okmssnz die kendinizi bisey sanmayin bizim cogu bolmumz bicok 4 yillik bolmlere bin basar.. 80 puanlar 90 puanlarla atama bekliorz bizim de sesizmizi duyun artk……….!!!!!

  6. Artık şu önlisanlarada bi hal care üretmeleri önlisansta mezunlarida bu ülkenin bi Ferdi bir evladı gerekli adım sürecinin bir an önce atılması lazım.

  7. Yeter artık sabahlara kadar yatamıyoruz puan şartı 55 olsun ve bu sıkıntı bitsin.birde ülkem insanları bilinç altında birbirine düşman oluyor kimsenin farkında değil umrunda değil.arkadaslar hepiniz sakin olun bakan ihtiyaç var birdahakine kanun değiştirip önlisans mezunları ni alacaz dedi . Lise mezunu kardeşlerim sizler için de bakanımız Haziran'da alım yapılacak dedi zaten onun için sakin olun .Herkes lisans mezunu kardeşlerimin haklarına saygılı olsun diyorum.baraj puanı 55 olsun bu sıkıntı bitsin diyorum.sürede kalmadı sayın bakan duy sesimizi.

  8. bi̇z vatanimiz mi̇lleti̇mi̇z i̇çi̇n çalişmak i̇sti̇yoruz sesi̇mi̇zi̇n duyulmasini i̇sti̇yorum yetki̇li̇lerden

  9. Kamu personeli yetkililerine sesleniyorum lütfen sesimizi duyurun.kpss puanını aşağıya çeksinler 59da kaldım yahuuu:(((( benim gibi niceleri vardir.lutfen sık sık bu konuyu gündeme getirin diğer aşamalar anca kanun degisirse gerçekleşir.kpss şartında böyle bir durum yok ama nolurrr yardmci olun bizlere:(

  10. senden icazet mi alıcaz kardeş sanki okumuşta doktor falan olamamış gibi konuşup milettin sinirlerini zıplatma

  11. Lütfen biz onlisanslilari da alin her gün her gün 10 aydır her gün internete giriyorum is arıyorum yok issisiz lütfen onlisanlilara bir sans taniyin

  12. Lutfen bizlere yardım edin KPSS puanını biraz düşürseydiniz çok iyi olurdu inanın günlerdir bunu bekliyorum :(

  13. Bu akıl kimsede yok.Puan düsmeliymis,oldu baska.Bir cogumuz o puanlari alabilmek icin calisip cabalayalim,sizde yata yata okul bitirip hazira konma çabasi .Puan düşürülmemeli hak ise buda bizler arasind ki hak.

  14. yata yata li̇sans tamamlayip burada puan düşsün çabasina gi̇rmeyi̇n komi̇k oluyorsunuz.gerçi̇ si̇z bu haksizliği okul zamaninda da gerçekleşti̇rdi̇ni̇z şaşirmamak lazim.ama Allahtan burada öyle bi̇rşey söz konusu dahi̇ deği̇l.çalişip o puani alsaydiniz.puan düşmesi̇ni̇ i̇stemi̇yoruz.puan düşeceği̇ne li̇se önli̇sans başvuru hakki gerçekleşsi̇n ,hi̇ç olmazsa onlara da şans taninir.önli̇sans okumuşmuş….

  15. sen kimsinki seviye belirliyon. 4 yıllık okudunuz die kendinizi bişey olduk sanıyonuz. 4 yıllık bitirip konuşmaktan aciz adamlar var. bu meslek gönül işi. senin gibiler zoru görünce bu meslekten kaçıp gidiyo

  16. kadi ulaşamadıgı ciğere pis dermiş sizinki de o hesap adam olaydınız da okulu bıtırıp narajı geceydiniz şimsi konuşmakla olmuyo bu işler