Personel Alımı

20.Dönem POMEM 10 Bin Polis Alımı Başvurularında Son Günler

Polis Akademisi Başkanlığı, 1 Nisan 2017’de, polis olmak isteyen adaylar tarafından merakla beklenen polis alım ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda beklendiği gibi 10 bin polis alınacağı açıklandı. İlanda hem kadın hem de erkek adaylara kontenjan açıldı.

20.dönem POMEM kapsamında alınacak 10 bin polis için başvurular 3 Nisan 2017’de başladı ve 14 Nisan 2017’de sona erecek. 

Başvuruların başlamasının ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin polis alımına yapılan başvuruların yetersiz olduğunu açıkladı. Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından adaylar, başvuru sayısının artması için şartların esnetilmesini talep etti.

20.dönem POMEM 10 bin polis alımı ilan detaylarını hatırlayalım:

Alınacak Personel:

* 9.000 (erkek)

* 1.000 (kadın)

10 Bin Polis Alımına Kimler Başvuru Yapabilir, Başvuru Şartları Neler?

* EGM 10 bin polis alım ilanına; T.C. vatandaşı olanlar, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar, 2015 veya 2016 yılı KPSSP-3 puan türünden en az (60,00) puan almış olanlar, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olanlar, kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olanlar, kamu haklarından mahrum olmayanlar ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanlar başvuru yapabilecek.

İlan detayları için TIKLAYIN.

Başvurular Ne Zaman Sona Erecek?

* 3 Nisan 2017’de başlayan 10 bin polis alımı başvuruları 14 Nisan 2017’de sona erecek. Başvurular www.pa.edu.tr adresinden online yapılacak.

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını www.pa.edu.tr internet adresinden öğrenecekler. Adayların sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Allah tüm kazanacak ve kaybedecek polis kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Hayırlı uğurlu görevler

  2. 55- 60 arasinda kalan arkadaşları da düşünün.2 hafta çok uzun bir süre ve bizlerin puan değişikliğine ihtiyacı var.