Personel Alımı

27 Belediye Başkanlığı KPSS Şartsız Memur ve İşçi Alımı İçin İlan Yayımladı

Bilindiği üzere belediyeler memur personel ve işçi alım ilanlarının genellikle Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımladıkları ilanlar ile adaylara duyuruyorlar.

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza söz konusu bu alım ilanlarını belirli aralıklarla sizlere aktarıyoruz. Bu haberimizde siz okuyucularımıza kısa süre önce 27 belediye başkanlığı tarafından yayımlanan memur ve işçi alım ilanlarını derledik. 

Söz konusu ilanı yayımlayan belediyelerin bulundukları şehirler, genel başvuru koşulları ve başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılar şu şekilde,

HANGİ ŞEHİRLERDE ALIM YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlar ile personel alımı yapacağını duyuran çok sayıda kamu kurumu bulunuyor. Bu kamu kurumlarının çok büyük bir kısmı belediye başkanlıklarından meydana gelirken ilan yayımlayan kurumlar arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, il özel idareleri gibi kurumlarda bulunuyor. 

Bu kapsamda İşkur üzerindenn personel alım ilanı yayımlayan kurumlar; Adıyaman, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Tokat, Yalova ve Zonguldak şehirlerinde yer alıyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Memur ve işçi alımı yapacağını duyuran kamu kurumları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylara yönelik başvuru koşulları yayımlanır. Bu başvuru koşulları ilanı yayımlayan kurum hatta alım yapılacağı açıklanan pozisyonlara göre değişir. Söz konusu bu alımlara dair bilinmesi gerekenleri genel başlıkları ile aşağıda aktarıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, alım yapılacağı pozisyon için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak.

BAŞVURU ŞEKLİ KURUM TARAFINDAN BELİRLENİYOR?

Haberimizin içeriğinde belirttiğimiz gibi belediye başkanlığı alım ilanları İşkur üzerinden yayımlanan ilanlar ile adaylara duyuruluyor. Ancak bu kurumlardan bazıları başvuruları İşkur üzerinden değil şahsen alıyor. Bazı belediye başkanlıkları ise adaylardan başvurular için gerekli evraklar istiyor. Tüm bu detayları aşağıda vermiş olduğumuz bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Vermiş olduğumuz bağlantı ile personel alım ilanlarına ulaşabilir, detaylarını görüntüleyebilir ve başvurularınızı kurum tarafından belirlenen yönergeleri izleyerek yapabilirsiniz. 

Bir Yorum