Personel Alımı

435 Kadrolu Memur ve Sözleşmeli Personel Alımı Yapılıyor

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanları arasında kadrolu memur ve sözleşmeli personel alımı için ilanlar bulunuyor. 

Söz konusu bu alım ilanlarını yayımlayan kamu kurumları ve ilanlara ilişkin kadro detaylarını sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

KADROLU MEMUR VE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nda yayımlanan kamu personeli alım ilanlarında kadrolu memur alım ilanları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yayımlandı. Bu iki personel alım ilanında toplam 40 kadrolu memur alımı yapılacağı açıklandı. 

Sözleşmeli Personel alım ilanında ise Ege Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Yozgat Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, YÖK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı bulunuyor. Bu kurumlar ise yayımladıkları ilanlarda çeşitli pozisyonda alımlar yapılıyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet kurumları tarafından yayımlanan söz konusu personel alım ilanlarına başvuru yapacak adayların aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Ayrıca adayların bu koşulların dışında kurumların belirlediği özel koşulları da sağlamaları gerekiyor. 

Memur alım ilanlarına başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımaları gerekiyor. Bu koşullar Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında olmak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak. Bu koşulları dışında kurumlar tarafından alım yapılacak pozisyon için belirlenen Eğitim Şartı, KPSS Şartı, Belge Sertifika Şartı ve Deneyim Şartı şartların sağlanması gerekiyor.