Personel Alımı

5 Devlet Kurumu'nun 1483 Kamu Personeli Alım İlanına Başvuru Süreci Doluyor

5 farklı kamu kurumu tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarına başvuru süreci 1 Ekim tarihi itibariyle sona erecek. 

Bu kapsamda söz konusu alım ilanları ile ilgili bilinmesi gereken tüm hususları siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI

Devlet Personel Başkanlığı veya Türkiye İş Kurumu üzerinden personel alım ilanı yayımlayan ve yayımladıkları bu alım ilanları için son başvuru tarihini 1 Ekim olarak duyuran 5 kamu kurumunun listesi şu şekilde. 

Sağlık Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı, İŞKUR üzerinden yayımladıkları ilanlar ile işçi alımı yapacaklarını duyurdular. TYP kapsamında yapılacak olan bu işçi alım ilanlarına en az ilkokul mezunu adaylar başvuruda bulunabilecekler. 

Gazi Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi personel alım ilanlarını DPB üzerinden yayımladılar ve KPSS’ye girmiş olmak kaydıyla sağlık personeli alımı yapacaklarını ilan ettiler. 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı da, Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımladığı bir alım ilanı ile Pilot Adayı Muvazzaf Subay alımı yapacağını duyurdu. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Sağlık Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan alım ilanları için talep edilen başvuru koşulları farklılık gösteriyor. 

Ancak bu alım ilanlarına başvuru yapacak tüm adayların sağlamaları gereken genel başvuru koşulları bulunuyor. Kamupersoneli.net olarak söz konusu başvuru koşullarını sizlerle paylaşıyoruz. İlanlara başvuru yapacak adayların ilan metinlerinde yer alan tüm genel ve özel koşullarını detaylı bir şekilde incelemesi gerekiyor. 

5 farklı kamu kurumu tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar Türk Vatandaşı olmalı, Söz konusu DMK ‘da bulunan 40 ‘ıncı maddedeki yaş şatlarını taşımalı, 657 sayılı kanun içerisinde 41’inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımalı, Devlet memuru olarak alınacak kişinin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Devlet memuru olacak alınacak kişinin askerlikle ilgisinin bulunmaması , askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına gelmiş ise muzavvaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması şartı aranıyor. Devlet memuru olarak alınacak kişinin akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor. 

İlanlara başvuruda bulunacak adaylardan talep edilen özel koşullar arasında ise asgari KPSS puan şartını sağlamak, alım yapılacak pozisyona göre belirlenen eğitim şartını sağlamak ve kurumların talep ettiği tüm özel koşullara haiz olmak, gibi şartlar bulunuyor.