Personel Alımı

5 Devlet Kurumuna 60 KPSS Puanıyla ya da KPSS Şartsız 79 Kamu Personeli Alımı Yapılıyor

Devlete bağlı kurumlar kendilerine ait internet siteleri veya Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımladıkları ilanlar ile kamu personeli alımı yapmaya devam ediyorlar. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza 5 farklı kamu kurumu tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarını derledik. 

Yayımlanan bu ilanların bazılarına KPSS puanıyla başvuru yapılabileceği belirtilirken bazı ilanlarda KPSS puan şartı yer almadı.  Söz konusu ilanlara dair diğer detaylar ise şu şekilde,

HANGİ KURUMLAR ALIM İLANI YAYIMLADI?

Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartıyla alım yapacağını açıklayan kurumlar şunlar, Konya Karatay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Uşak İl Özel İdaresi. Bu iki kurum yayımladıkları ilanlarında 60 KPSS puan şartı talep ettiler. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartı olmadan alım yapacağını açıklayan kurumlar arasında, Emniyet Genel Müdürlüğü, İzmir Kalkınma Ajansı ve TÜBİTAK Bilgem Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü. Bu kurumlar yayımladıkları ilanlarında adaylardan başvurular için KPSS puanı talep etmiyorlar. 

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK

Konya Karatay SYDV yayımladığı ilanında Büro Personeli alımı yapacağını duyururken Uşak İl Özel İdaresi 5 farklı pozisyonda alım yapacağını açıkladı. Bu pozisyonlar arasında, İnşaat Mühendisi, Harita Mühendisi ve Ziraat Mühendisi, Harita Tekniker ve Topograf yer aldı. 

EGM yayımladığı personel alım ilanında sözleşmeli uçak pilotu alımı yapacağını duyururken İzmir Kalkınma Ajansı uzman personel, destek personeli ve iç denetçi pozisyonlarında personel istihdamı yapacağını açıkladı. 

TÜBİTAK personel alım ilanında ise çok sayıda pozisyonda alım yapılacağı duyuruldu. Bu pozisyonlar arasında  Yazılım Geliştirme Uzmanı, Dijital Dönüşüm Uzmanı, CBS Yazılım Geliştirme Uzmanı, CBS Analisti / Uzmanı, Kalite Güvence ve Süreç İyileştirme Uzmanı, İş Zekâsı Uzmanı, İş Analisti, Eğitim Teknoloğu, Sistem Yöneticisi, Tekniker kadroları yer aldı. 

İLANLARA BAŞVURU KOŞULLARI

Siz okuyucularımıza alım yapacağını açıklayan kurumlar ve alım yapılacak pozisyonlara ilişkin detayları aktardık. Bu kurumlar tarafından yayımlanan ilanlar için adaylardan aşağıda yer alan koşullar ve o koşullara ek olarak bazı özel şartları sağlamaları isteniyor. 

İlanlarda yer alan genel koşullara aşağıda aktarıyoruz, özel koşulları ise haberimizin altında bulunan bağlantılar aracılığıyla görüntüleyebilirsiniz. 

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.