Personel Alımı

5 Farklı Bakanlık KPSS Puanına Göre Memur Alımı Yapıyor

Kamu kurumları, kadrolarında eksik bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden memur alım ilanları yayımlıyorlar. DPB aracılığıyla 5 farklı bakanlık tarafından yayımlanan ve başvuru süreci devam eden memur alım ilanlarını siz okuyucularımız için derledik.

Bakanlıklar tarafından yayımlanan ve Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına göre alınacak memur alım ilanının detayları şu şekilde,

MEMUR ALIMI İÇİN İLAN YAYIMLAYAN BAKANLIKLAR

Kadrolarında eksik bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere personel alım ilanı yayımlayan kamu kurumları arasında, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bulunuyor. 

YAYIMLANAN İLANLARDA YER ALAN KADROLAR

5 faklı bakanlık tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında çeşitli kadrolardan ve eğitim seviyelerinden memur alımı yapılacağı açıklandı.

İlanlarda Yer Alan Kadrolar

İlanlarda yer alan boş pozisyonlar arasında şu kadrolar yer alıyor. Şoför, Dernekler Denetçi Yardımcısı, Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı, Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı, Müfettiş Yardımcılığı, Müfettiş Yardımcılığı ve Bilişim Personeli

KAMU KURUMLARINA PERSONEL ALIMI KOŞULLARI

Kamu kurumları yayımladıkları personel alım ilanlarına başvuru yapacak adayların ilanlarda belirtilen şartları taşımalarını istiyor. Çok sayıda devlet kurumu tarafından ortak olarak açıklanan bu şartların yanı sıra kurumlar yayımladıkları ilanlarda kendilerince alım yapılacak göreve göre belirledikleri bazı özel şartları da adayların taşımalarını isteyebiliyor.

Özel ve Genel Şartlar

Devlet kurumlarında yayımlanan ilanlarda yer alan özel şartlar değişken olmakla birlikte genel olarak şu konulardan oluşmaktadır. Kurumlar adaylardan ilanlara göre, KPSS ve YDS puan şartında bulunabiliyorlar. Ayrıca, bazı ilanlarda adaylardan sertifika, ikamet ve yaş konularında da belirledikleri şartlara uyum sağlamalarını istiyor. 

Kamu kurumlarında ortak olan personel alımı genel şartları arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak, erkek adaylar için, askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartları yer alıyor.

Bu şartların yanı sıra genel şartlar arasında, herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda 4/B’li olarak çalışıyor olmamak, Arşiv ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak (sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylar için gerçekleştirilecektir), ilana konu hizmeti gerçekleştirmeye engel teşkil edecek bir rahatsızlığı ya da engeli bulunmamak koşuları yer alıyor.

BAŞVURU SÜRECİ

Yukarıda memur alımı yapan 5 farklı bakanlığı ait personel alım ilanlarına başvuru süreci devam ediyor. İlanlara son başvuru tarihi ise her bakanlık tarafından alım yapacağı kadroya göre belirlenmiş olup kuruma göre farklılık gösteriyor. 

Söz konusu ilanlara ait tüm detayları görüntülemek için aşağıda vermiş olduğumuz bağlantıları kullanabilirsiniz.