Personel Alımı

50, 55 ve 65 KPSS Puanlarıyla Başvurabileceğiniz Kamu Personeli Alım İlanları

Kamu kurumları yayımladıkları ilanlar ile kadrolarında personel açığı bulunan birimlerine kamu personeli alımı yapmaya devam ediyorlar. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza farklı kamu kurumları tarafından yayımlanan ve en az 50 KPSS olmak üzere farklı KPSS puanına sahip adayların başvuru yapabilecekleri alım ilanlarını derledik. 

Yayımlanan ilanlarda yer alan açık kadrolar ile adaylardan talep edilen genel başvuru koşullarını sizlere Kamupersoneli.net olarak aşağıda paylaşıyoruz. 

KAMU PERSONELİ ALIM YAPACAĞINI DUYURAN KAMU KURUMLARI

Yayımladıkları ilanlar ile personel alımı yapacağını duyuran kamu kurumları arasında Üniversiteler, bazı bakanlıklar, çeşitli şehirlerde yer alan belediye başkanlıkları, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi gibi kurumlar bulunuyor. 

Alım yapılacak açık pozisyonlar arasında ise üniversiteler sözleşmeli sağlık personelleri ile ofis personelleri alımı yapacaklarını duyurdular. DHMİ KPSS şartı olmadan iki farklı kadroda kamu personeli alımı yapacak. Adalet, Sağlık ve İçişleri Bakanlıkları da farklı kadrolarda personel alımı yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’da 60 KPSS ile kamu personeli alımı yapacak. Belediyeler ise Zabıta, İtfaiye, Memur kadrolarına 50, 55, 60 ve 70 KPSS şartları ile alım yapacaklarını ilan ettiler. 

BAŞVURU KOŞULLARI

İlanlara başvuruda bulunacak adayların aşağıda yer alan genel başvuru koşulları ile ilan metinlerinde yer alan özel başvuru koşullarına dikkat etmesi gerekiyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Alım yapılacak kadroya göre belirlenmiş öğrenim şartını karşılamak, vatandaşların yardım taleplerini değerlendirmek üzere yapılacak hane ziyaretlerine engel herhangi bir kronik hastalığı ve mazereti bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, sosyal iletişim becerisine sahip olmak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, İlan edilen kadro için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak. Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.

İLANLARA DAİR DETAYLAR

Üniversiteler, bazı bakanlıklar, çeşitli şehirlerde yer alan belediye başkanlıkları, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi gibi kurumlar tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıda uer alan bağlantılar aracılığıyla ilanlara ulaşmaları ve ilan metinlerinde yer alan şekilde başvurularını yapmaları gerekiyor.