Personel Alımı

50, 60 ve 65 KPSS İle Başvuru Yapabileceğiniz Personel Alım İlanları

Türkiye İş Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı veya kurumların kendilerine ait internet siteleri üzerinden yayımladıkları kamu personeli alım ilanlarını siz okuyucularımıza anlık olarak aktarıyoruz. 

Bu haberimizde de siz ziyaretçilerimize çeşitli devlet kurumları tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarını derledik. 

KAMU PERSONELİ ALIM İLANLARI

Farklı platformlar üzerinden yayımladıkları ilanlar ile kamu personeli alımı yapağını duyuran çok sayı kamu kurumu bulunuyor. Bu kamu kurumlarının arasında KPSS Şartsız personel alımı yapacağını duyuran Milli Savunma Bakanlığı, Belediye Başkanlıkları gibi kurumlar bulunuyor. 60 KPSS ile personel alımı yapan kurumlar arasında, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı bulunuyor. SSM ilanında ek olarak 65 ve 70 KPSS ile ilan bulunuyor. KYK ise yayımladığı personel alım ilanında hem KPSS’siz hem de 60 KPSS ile personel alımı yapacağını açıkladı. 

KAMU PERSONELİ ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

DPB, İŞKUR veya kurumların internet sayfaları üzerinden yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adayların belirlenen başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Adaylar eğer bu başvuru koşullarını sağlamadan ilanlara başvuru yaparlarsa başvuruları geçersiz sayılır. İşte adaylarda aranan genel başvuru koşulları;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, alım yapılacak pozisyona göre belirlenen eğitim şartını sağlamak, erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak, tecil durumda bulunmak yada muaf olmak, İlanı yayımlayan kurum tarafından KPSS şartı talep ediliyorsa ilgili KPSS puan türünden asgari puana sahip olmak, Adayların ayrıca işe alımlarda yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması, ilanda yer alan kadroların gerektirdiği eğitim şartının sağlanması, görevini düzenli yapmaya engel sağlık sorunu bulunmaması koşullarını da sağlamaları gerekiyor. 

Bir Yorum

  1. madem önlisans bilgisayarcı alımı yapılmayacak daha nie açtınız bu bölümü ve daha nie halk eğitim merkezlerinde bizim aldığımız diplomanın aynını 2 haftada verdiniz