Personel Alımı

50, 60 ve 65 KPSS puanı ile 720 kamu personeli alım ilanına başvurabilirsiniz

Devlete bağlı kurumlar tarafından Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımladıkları ilanlar arasında yer alan ve düşük KPSS puanı ile başvuru yapabileceğiniz alım ilanlarını sizler için derledik. 

Alım yapacak kurumlar, alım yapılacak kadrolar, başvuru süreçlerine dair detaylar ve alım için yayımlanmış ilan metinlerini sizlerle buluşturuyoruz.

720 KAMU PERSONELİ ALIMI YAPILIYOR

Çeşitli kadrolarda kamu personeli alımı için ilan yayımlayan kamu kurumlarının listesini siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

Yayımlanan ilanlara göre farklı KPSS puan şartları ile alım yapacağını duyuran kurumlar arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Kamu Denetçiliği Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi, bulunuyor. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Sizlere aktardığımız kamu kurumlarınca yayımlanan kamu personeli alım ilanlarında eşitli branşlarda ve eğitim seviyelerinden mezun adaylar arasından sağlık personelleri, havacılık sektöründe görevlendirilmek üzere asistan, pilot adayları, büro görevlerinde çalışacak personeller ve çok sayıda çeşitli kadroda alım ilanı bulunuyor. 

İLANLARA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamupersoneli.net olarak yayınladığımız kamu personeli alım ilanlarının tamamında adaylardan, Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan şartların sağlanması isteniyor. Bu başvuru koşulları tüm adaylardan talep edildiği için genel başvuru koşulları arasında yer alıyor. Kurumlar adaylardan ayrıca alım yapılacak kadrolara göre belirlenen özel koşullara da haiz olmalarını istiyor. Bu koşullar her kurum ve kadroya göre farklılık gösteriyor. İşte genel ve özel koşullar;

Devlet memurluğuna alınacak kişi Türk Vatandaşı olmalı, DMK ‘da bulunan 40 ‘ıncı maddedeki yaş şatlarını taşımalı, 657 sayılı kanun içerisinde 41’inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımalı, Devlet memuru olarak alınacak kişinin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Devlet memuru olacak alınacak kişinin askerlikle ilgisinin bulunmaması , askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına gelmiş ise muzavvaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması şartı aranıyor. Devlet memuru olarak alınacak kişinin akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor. Özel koşullar arasında ise asgari KPSS puan şartını sağlamak, alım yapılacak pozisyona göre belirlenen eğitim şartını sağlamak ve kurumların talep ettiği tüm özel koşullara haiz olmak. 

Bir Yorum

  1. Koşuldan koşul var öyle 50 60 görüp dalmayın her bişe istiyorlar..