Personel Alımı

50, 60 ve 70 KPSS Puanıyla İdari Memur, Zabıta, İtfaiye ve Şoför Alımı Yapılıyor

Devlete bağlı kurumlar Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu veya kendilerine ait internet siteleri üzerinden yayımladıkları ilanlar ile farklı eğitim seviyelerinden mezun adaylar arasından kamu personeli alımı yapıyorlar.

Devlet kurumları tarafından yayımlanan söz konusu alım ilanlarını siz okuyucularımıza anlık olarak aktarıyoruz. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza farklı KPSS puanları ile başvuru yapabileceğiniz personel alım ilanlarını derledik. İşte detayları

MEMUR ALIM İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bilindiği üzere devlet kurumları tarafından yayımlanan memur alım ilanalrına başvuru yapacak adayların kurumlar tarafından alım yapılacak pozisyona göre belirledikleri özel şartlara haiz olmaları gerekiyor. Adayların özel şartların dışında ise mevzuatta yer alan genel memur alımı koşullarını sağlamaları da gerekiyor. 

Söz konusu başvuru koşullarını sizlere ana hatlarıyla aşağıda aktarıyoruz. 

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak, Kurum tarafından belirlenen yaş şartını sağlamak. Alım yapılacak pozisyona göre belirlenen eğitim şartlarını taşımak. İlan edilen pozisyonun gerektirdiği ve ilan metinde yer alan özel şartlara haiz olmak. 

Adayların ayrıca her kurum hatta her pozisyon için ayrı ayrı belirlenen KPSS puan şartına ile öğrenim seviyesi şartına haiz olmaları gerekiyor. Kurumlarda adayların başvuru sonuçlarının olumlu olması halinde yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamasını bildiriyorlar.