Personel Alımı

588 Personel Alımı İçin Aile Kadın Hizmetleri, SYDV'ler ve 9 Belediye İlan Yayımladılar

11 farklı kamu kurumu ilgili birimlerinde görev vermek adına kamu personeli alım ilanları yayımladılar. 

Çok sayıda kadroda yapılacağı açıklanan alım ilanında hem memur ve hemde işçi pozisyonları için alım ilanları bulunuyor. Bu alım ilanları arasında memur kadroları için en az lise mezunu, işçi kadroları için ise en az ilkokul mezunu olmak gerekiyor. 

Peki alımlar hangi alımlar hangi şehirlerden ve kadrolardan yapılacak? İşte detaylar,

ALIM YAPILACAK KADROLAR?

Yayımladıkları alım ilanlarında personel alımı yapacağını duyuran 11 farklı kurumları arasında Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürlüğü, Kent Hizmetleri Müdürlüğü, Belediye Başkanlıkları ve SYDV’ler bulunuyor. Bu kurumların yer aldığı şehirler arasında ise İstanbul, Isparta, İzmir, Karabük, Mersin ve Yalova bulunuyor. 

Bu kurum ve şehirlerdin dışında ayrıca farklı kamu kurumlarınca çok sayıda şehir için yayımlanan ilanların bağlantısına da haberimizin altında sizlerle paylaşıyoruz. 

Hangi Kadrolardan Alım Yapılacak?

Söz konusu kamu kurumları tarafından yayımlanan alım ilanlarının arasında Büro Memuru, Büro İşçisi, Ofis Personeli, Şoför, Güvenlik Görevlisi, Öğretmen (Farklı Branşlarda), Eğitmen, Araştırma Personeli, Temizlik İşçisi, Saha İşçisi, Hizmetli, Destek Personeli ve bu kadrolara ek çok daha fazla kadro bulunmakta. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Devlete bağlı kurumların çeşitli platformlar üzerinden yayımladıkları bu alım ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların öncelikle Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan tüm genel koşulları sağlamaları gerekiyor. Adayların bu genel koşullara ek olarak ayrıca yukarıda yer alan kadrolar için belirlenen başvuru şartlarına da haiz olmaları isteniyor. Bu şartlar ise alım yapacak her kurum için ayrı ayrı belirleniyor. 

Genel ve Özel Başvuru Koşulları

Buna göre, devlet memurluğuna ve kamu işçiliğine alınacak kişi Türk Vatandaşı olmalı, DMK ‘da bulunan 40 ‘ıncı maddedeki yaş şatlarını taşımalı, 657 sayılı kanun içerisinde 41’inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımalı, Devlet memuru olarak alınacak kişinin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Devlet memuru olacak alınacak kişinin askerlikle ilgisinin bulunmaması , askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına gelmiş ise muzavvaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması şartı aranıyor. Devlet memuru olarak alınacak kişinin akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor. Özel koşullar arasında ise asgari KPSS puan şartını sağlamak, alım yapılacak pozisyona göre belirlenen eğitim şartını sağlamak ve kurumların talep ettiği tüm özel koşullara haiz olmak. 

Bir Yorum