Personel Alımı

60 KPSS Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz 1315 Memur ve İşçi Alım İlanı

Devlet kurumları kendilerine ait internet siteleri, Devlet Personel Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımladıkları ilanlar ile memur veya işçi alımlarına devam ediyorlar. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza 60 KPSS puan şartıyla ya da KPSS şartsız yayımlanan memur ve işçi alım ilanlarını derledik. İşte detaylar,

KAMU KURUMLARI TARAFINDAN YAPILAN MEMUR VE İŞÇİ ALIMLARI

Çeşitli platformlar üzerinden yayımladıkları ilanlar ile 60 KPSS puan şartıyla ya da KPSS şartsız memur alımı yapacağını açıklayan kurumların listesini siz okuyucularımıza aktarıyoruz. Bu kurumlar arasında, Yüksek Seçim Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, KPSS puanıyla memur alımı yapacağını duyuran Belediyeler, KPSS şartı olmadan memur ve işçi alımı yapacağını açıklayan belediyeler, üniversiteler ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları bulunuyor. 

MEMUR VE İŞÇİ ALIMLARINDA ADAYLARDAN TALEP EDİLEN KOŞULLAR

Bilindiği üzere memur ve işçi alımı yayımlayan kurumlar adaylardan alım yapacakları pozisyonlar için bazı başvuru koşulları talep ediyorlar. Bu başvuru koşulları alım yapılacak pozisyonlara göre alım yapılacak kurumlar tarafından belirlenir. İşte o koşullar;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, alım yapılacağı pozisyon için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak.

Bu koşullar dışında kurumlar adaylardan özel şartlarda talep edebilirler. Bu şartlara aşağıda yer alan bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

Bir Yorum