Personel Alımı

60 KPSS Puanıyla Lise Mezunu Tahsildar Memuru Alım İlanı Yayımlandı

Atkaracalar Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere açıktan atama yoluyla memur alımı yapacağını duyurdu. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sıralaması esasına göre yapılacak alımlar için ise adaylardan KPSS’den en az 60 olmaları talep edildi. İlana dair diğer bilinmesi gereken ayrıntılar şu şekilde,

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADRO DETAYLARI

Atkaracalar Belediye Başkanlığı yayımladığı personel alım ilanında, Tahsildar pozisyonuna memur alımı yapacağını ilan etti. 

Yayımlanan ilana göre söz konusu bu kadroya lise ve dengi okul mezunu adaylar başvuru yapabilecek olup adaylardan ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına sahip olmaları istendi. İlanda yer alan KPSS şartına ilişkin madde de ise, ”2016 KPSS den En az 60 Puan almak.” şartı yer aldı. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Atkaracalar Belediye Başkanlığı’nca yayımlanan personel alım ilanına başvuru yapacak adayların ilan metninde yer alan diğer koşulları da sağlamaları gerekiyor. İlan metninde yer alan tüm koşulları sizlere aktarıyoruz. 

Tahsildar kadrosuna atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir. 

Genel Şartlar; Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.

Özel Şartlar; Lise mezunu olmak, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı en az 10 yıllık bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak, Herhangi bir Kamu kuruluşunda en az 2 yıllık tahsildarlık deneyimi olduğunu belgelemek ve Asgari KPSS puan şartını sağlamak. 

BAŞVURU EVRAKLARI

İlana başvuru yapacak adayların ilan metninde yer alan başvuru evraklarını kuruma şahsen teslim etmeleri gerekiyor. 

İş Talep Formu Kurumdan temin edilecektir, Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının fotokopisi, Diploma veya Mezuniyet belgesinin fotokopisi, Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin fotokopisi, KPSS Sonuç Belgesinin çıktısı, Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı, Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı, 2 Fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak), İş deneyim belgesi ve sertifika, 

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞEKLİ

Söz konusu personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını 4-6 Haziran tarihleri arasında istenilen evraklar ile birlikte Çankırı ili Atkaracalar İlçesi Belediyesi adresindeki Atkaracalar Belediyesine şahsen yapacaklardır. 

Kamupersoneli.net – ANKARA