Personel Alımı

60 Uzman Yardımcısı Alımı Yapılıyor! Başvuru Şartları Neler?

Kamupersoneli.net olarak kamu kurum ve kuruluşları tarafından yayımlanan ilana yönelik tüm detayları paylaşıyoruz. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan 3 farklı ilanla beraber 60 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirileceği belirtildi.

Peki başvuru şartları neler? İşte ilanlara yönelik merak edilenler.

HANGİ KURUMLARA UZMAN YARDIMCISI ALIMI YAPILIYOR?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlarla beraber uzman yardımcısı alımı yapılacak olan kurumlar;

Rekabet Kurumu Başkanlığı, Kişisel Verileri Koruma Kurumu ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı olarak açıklandı.

KVKK UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI

DPB’de yayımlanan ilana göre KPSS-A Grubu puan sıralaması esasına göre yapılacak alımlarda toplam 35 kişi alınacak. Alımlar 3 farklı alanda gerçekleştirilecek. İlana dair diğer detaylar şu şekilde,

Uzman Yardımcısı alımı yapılacağı yer aldı. Bu alımların ilki Hukuk grubundan olacak. 15 kişinin alınacağı bu grubun dışında ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve İşletme grubundan 10 personel alımı yapılacak. Kurum ayrıca Elektronik, Elektrik Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Bilgisayar Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği grubundan da 10 Uzman yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. 

YÖK UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI

YÖK tarafından yayımlanan ilanın detayları ise şöyle;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak. 2017 yapılan KPSS Lisans(A) grubu sınavı sonucunda, yukarıdaki tabloda yer alan uzmanlık alanının karşısında belirtilen puan türüne göre asgari 85 puana sahip olmak. Yurtiçinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölüm veya bu bölüme denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki bölümlerden birini bitirmiş olmak. 01/01/2018 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01/01/1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak.) Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da engeli bulunmamak. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak

REKABET KURUMU UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI

Rekabet Uzman Yardımcılığı (Genel) kadrosu için; en az dört yıllık öğrenim veren yükseköğretim kurumlarının İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya İşletme Mühendisliği ya da Endüstri Mühendisliği bölümlerinden 14 rekabet uzmanı alımı yapılacağı belirtildi.

Ayrıca Rekabet Uzman Yardımcılığı (Hukuk) kadrosu için; Hukuk Fakültelerinden 4 kişi ve Rekabet Uzman Yardımcılığı (Bilişim) kadrosu için; Bilgisayar Mühendisliği, İstatistik ve Bilgisayar, Matematik ve Bilgisayar, Endüstri Mühendisliği bölümlerinden, ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından, mezun olanların katılabileceği giriş sınavı sonucunda 2 kişi alınacaktır. Böylelikle toplam 20 personel alımı yapılacaktır.