Personel Alımı

70 KPSS Puan Şartıyla İtfaiye ve Zabıta Alımı İçin İlan Yayımlandı

Genç Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye İtfaiye Yönetmeliği ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre KPSS türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur alınacağını duyurdu. 

Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana dair tüm ayrıntılar şu şekilde,

KADRO DETAYLARI

Kurum tarafından yayımlanan ilana göre, İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru alımı için toplam 10 personel alımı yapacak. İtfaiye Eri alımı için önlisans mezunu adaylar arasından 2, lise ve dengi mezunu 3 personel alımı yapacak. Zabıta memuru memuru alım ilanlarına için önlisans mezunu 2, lise mezunu adaylar arasından 3 personel alımı yapılacak. 

İtfaiye Eri alım ilanlarına erkek adaylar başvuru yapabilecekken Zabıta memuru alımlarına ise hem erkek hem de kadın adaylar başvuru yapabilecek. 

BAŞVURU KOŞULLARI

İlana başvuru yapacak adaylar için yayımlanan genel ve özel başvuru koşullarını sizlere ayrı ayrı aşağıda aktarıyoruz. 

Genel Başvuru Koşulları

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle İlgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

Özel Başvuru Koşulları

Zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

İtfaiye eri kadrolarına atanacaklar için sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları ve Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az b sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. 

KPSS Şartı

2016 yılı KPSSP93, KPSSP94 Kamu Personel Seçme Sınavlarına girmiş ve belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak, zabıta memuru kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2016 yılı KPSSP93 Kamu Personel Seçme Sınavına girmiş ve en az 70 almış olmak

BAŞVURU EVRAKLARI

İlanlara başvurular şahsen yapılacağından dolayı adaylardan bazı evraklar talep ediliyor. Adaylardan talep edilen başvuru evrakları şu şekilde, 

1- İş Talep Formu Kurumumuzdan temin edilecektir. 2- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının fotokopisi, 3- Diploma veya Mezuniyet belgesinin fotokopisi, 4- Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin fotokopisi, 5- KPSS Sonuç Belgesinin çıktısı, 6- Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı, 7- itfaiye eri kadrosuna atanacaklar için en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, 8- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı, 9- 2Fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak),

BAŞVURU SÜRECİ

Bingöl Genç Belediyesi itfaiye eri ve zabıta memuru alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını 18 Temmuz ile 25 Temmuz tarihleri arasında mesai saatleri içeresinde Genç Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapacaklardır. İlan metnine ulaşmak isteyen adaylar Genç Belediyesinin web sayfasını ziyaret edebilirler.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum