Personel Alımı

817 memur alımı başvuruları 19 Kasım'da sona eriyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) Bakanlığı yeni bir memur alım ilanı yayınladı. Yayınlanan resmi ilanda, 2020 yılı KPSS P3 ve P93 puan türleri esas alınarak toplam 817 memur alımı yapılacak. Aile Bakanlığı’nın resmi internet sayfasında yayınlanan ilan detaylarında, Bakanlığa bağlı taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere aşağıda belirtilen kadrolara belirtilen sayılarda memur ataması yapılacak.

AÇSH memur alımı başvuruları 9 Kasım 2020 tarihinden itibaren başlamış olup, 19 Kasım 2020 tarihinde mesai bitiminde sona erecektir. Toplam 81 ilden memur alımı yapılacak olup, her bir il için belirlenen kadro farklıdır ve aşağıda illere göre kadro sayılarını gösteren tablo verilmiştir.

AİLE VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI MEMUR ALIMI KADRO DAĞILIMI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesine toplam 817 memur alınacak olup, meslek kodları ve kadro dağılımı aşağıda belirtildiği gibidir.

SOSYAL ÇALIŞMACI ALIMI

Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler veya Sosyal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun, 52’i bayan olmak üzere toplam 152 adet sosyal çalışmacı personeli alımı yapılacak!

PSİKOLOG ALIMI

102’si kadın olmak üzere 230 adet psikolog alımı yapılacak. Adayların Psikoloji lisans programından mezun olmaları gerekmektedir.

ÇOCUK GELİŞİMCİSİ ALIMI

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Çocuk Gelişimi veya Çocuk Sağlığı ve Gelişimi lisans programlarının birinden mezun 49 adet çocuk gelişimcisi alımı yapılacak.

FİZYOTERAPİST ALIMI

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programlarının birinden mezun bay/bayan 21 fizyoterapist alımı yapılacak.

DİYETİSYEN ALIMI

Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun bay/bayan 8 diyetisyen alımı yapılacak.

HEMŞİRE ALIMI

Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri veya Sağlık Memurluğu lisans programından mezun 9 hemşire alımı yapılacak.

DİĞER SAĞLIK PERSONELİ ALIMLARI

Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Acil Yardım, Ambulans ve Acil Bakım, İlk ve Acil Yardım ön lisans programlarının birinden mezun toplam 240 personel alımı yapılacak.

AÇSH MEMUR ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

a) Adaylar, başvurularını Bakanlığımız web sayfasında (www.ailevecalisma.gov.tr ve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) yer alan sözleşmeli personel alım sınavı başvuru ekranından elektronik ortamda 09/11/2020 tarihinden 19/11/2020 tarihi mesai bitimine (18:00) kadar yapacaklardır.

b) Adaylar ilan edilen pozisyonlardan sadece bir unvan için başvuru yapabilecektir.

c) Adaylar başvuruda bulunacakları pozisyon unvanı için istenilen öğrenime ilişkin olarak, öncelikle e-devlet sisteminden alınan barkodlu/karekodlu öğrenim belgesini PDF formatında, bu belgenin e-devlet sisteminde bulunmaması durumunda ise diploma ya da mezuniyet belgesini taratarak PDF formatında “öğrenim belgesi” alanına yükleyeceklerdir.

ç) Başvuru sırasında sisteme yüklenecek vesikalık fotoğrafın son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek nitelikte olması gerekmektedir.

d) Fotoğrafı çekilerek sisteme yüklenen belgeler işleme alınmayacaktır.

e) Sınav başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurularak çıktısı alınıp, aday tarafından imzalanacak ve sözlü sınava gelindiğinde ibraz edilmek üzere saklanacaktır.

f) Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak olup, atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

Kaynak: https://kamuisilanlari.net/

LLERE GÖRE ALINACAK MEMUR SAYILARI

817 memur alımı başvuruları 19 Kasım'da sona eriyor!

817 memur alımı başvuruları 19 Kasım'da sona eriyor!