Personel Alımı

9 Kuruma En Az Lise Mezunu 206 Memur Alımı Yapılıyor

9 kamu kurumuna, en az lise mezunu 206 memur alımı yapılacağı duyuruldu. Alım yapan kurumlar, başvuru şartları ve diğer detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ALIM YAPAN KURUMLAR

Alım yapan kurumlar arasında; İstanbul Teknik Üniversitesi, Danıştay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Dokuz Eylül Üniversitesi, Maliye Bakanlığı, Ege Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi de yer alıyor.

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Personel alım ilanına başvuracak adayların; 657 sayılı DMK’nın 48. maddesinde yer alan şartları taşımaları gerekiyor. Kmu haklarından mahrum olmamak, görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi olmamak, erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf ya da tecilli olmak gerekiyor. Ayrıca adayların kurumlara göre talep edilen eğitim durumu şartını taşımaları da gerekiyor. KPSS isteyen kurumlar için ilgili KPSS puan türünden istenilen puanı almış olmak da aranan şartlar arasında yer alıyor.

Ataması yapılacak adaylara güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmayan adayların atamaları yapılmayacak.