Personel Alımı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Bayram öncesi personel alım müjdesi verdi! Adalet Bakanlığı 2300 Personel Alımı yapılacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Bayram öncesi iki güzel haber vermek istiyorum.” diyerek Adalet Bakanlığı bünyesine 2300 personel alımı yapılacağını bildirdi.

ADALET BAKANLIĞI 2300 PERSONEL ALIMI YAPACAK

“100 idari hakim, 100’ü avukatlık mesleğinden 1100 adli hakim ve savcı olmak üzere 1200 hakim ve savcı alımı için 21-22 Kasım tarihlerinde yazılı sınav yapacağız. ” diyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  “Ayrıca açıktan ve naklen atama yoluyla 1100 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alımı yapacağız. Bunun yazılı sınavını da 22 Kasım’da gerçekleştireceğiz. Her iki sınav da ÖSYM tarafından yapılacak. Yeni alımlarla yargı teşkilatını daha da güçlendirerek vatandaşlarımızın adalet hizmetlerini erişimini hızlandırmayı amaçlıyoruz. Hayırlı olsun. Tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ZABIT İCRA KATİBİ MÜBAŞİR ALIMI NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı tarafından yapılması beklenen 2020 icra katipliği, zabıt katipliği, mübaşir ve personel alımı için henüz açıklama yapılmaması personel alımı bekleyenleri üzdü. Bakan Gül daha önce bu kadrolarda yapılacak olan personel alımları hakkında Adalet Bakanlığı bünyesine personel alımı için kadro onayı beklediklerini, Maliye’den onay çıkması sonrası personel alımına çıkılacağını dile getirmişti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Bayram öncesi personel alım müjdesi verdi! Adalet Bakanlığı 2300 Personel Alımı yapılacak