Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 14 Bin 304 Kamu Personeli Alım İlanına Başvurular İçin Son Gün

Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladıkları ilanlar ile çeşitli kadrolarda personel alımı yapacaklarını açıklamışlardı. 

Yayımlanan ilanlara göre lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri bu personel alım ilanına başvuru süreci sona eriyor. Söz konusu ilana dair tüm detayları Kamupersoneli.net olarak sizlere yeniden hatırlatıyoruz. 

ALIM YAPILACAK KADROLARA DAİR DETAYLAR

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne 7467 sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Yayımlanan diğer ilanlarda ise 1344 İcra Katibi ve 5493 sözleşmeli personel alımı yapılacağı ilan edildi. 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne yapılacak olan 7467 personel alımı şu pozisyonlarda olacak. 6.681 infaz ve koruma memuru, 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci).

5493 sözleşmeli personel alımı ise; 4771 sözleşmeli zabıt kâtibi, 527 sözleşmeli mübaşir, 27 sözleşmeli şoför, 99 sözleşmeli teknisyen ve 69 sözleşmeli aşçı kadrolarına yapılacak. 

GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

Kadro detaylarını aktardığımız personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar ilan metninde yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Adalet Bakanlığı tarafından alım yapılacak her bir pozisyon için ayrı ayrı belirlenen başvuru koşullarına haberimizin altında bulunan bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

Türk vatandaşı olmak, Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak ve Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak. 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2016) KPSSP3, önlisans mezunları için 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2016) KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2016) KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak. Bakanlık tarafından belirlenen yaş şartını sağlamak, Kadrolara göre belirlenen eğitim şartını sağlamak. 

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan Adalet Bakanlığı personel alım ilanına başvuru süreci 11 Haziran tarihi itibariyle sona erecek. İlana başvuru yapacak adaylar başvurularını adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapacaklardır.