Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 1600 Hakim ve Savcı Adayı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı!

Adalet Bakanlığı 1600 Hakim ve Savcı Adayı alımı için başvurular bugün itibariyle başladı.

Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanan ilana yönelik olarak merak edilen tüm detayları okurlarımızla paylaşıyoruz.

BAŞVURU SÜRECİ

Yayımlanan ilanda 2018 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre Adalet Bakanlığı yazılı sınav ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara;

1000 adli yargı hakim ve savcı adayı ile 500 avukat mesleğinden hakmim ile savcı adayı alınacak ve bunun yanı sıra 100 idari yargı hakim adayı alımı gerçekleştirilecek.

Ayrıca alınacak olan personeller için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan sınavın tarihi 29 Aralık 2019 olarak duyurudu ve Ankara’da 2 oturumla gerçekleştirileceği bildirildi.

SINAV SAATLERİ

Adli Yargı, Adli Yargı-Avukat ve İdari Yargı

Adli Yargı Sınavına başvuran adayların sınav binalarına alınma işlemleri saat 10.00’da sona erecek ve adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Adli Yargı ve Adli Yargı-Avukat

Sınavın sabah oturumunda saat 10.00’da, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’da tamamlanacak. Ayrıca  adaylar, sınavın sabah oturumunda saat 10.00’dan sonra öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

İdari Yargı ve Adli Yargı-Avukat

Sınavına başvuru yapan adayların sınav binalarına alınma işlemleri saat 11.00’de tamamlanacak ve saat 11.00’den sonra sınav binalarına alınmayacak.

Adli Yargı-Avukat Sınavı Adayların sınav binalarına alınma işlemleri saat 15.30’da tamamlanacak ve adaylar, saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Söz konusu başvurular 1 Kasım 2018 tarihinde (bugün) başladı ve 8 Kasım 2018 tarihinde sona erecek.

Diğer yandan başvurular ise elektronik olarak ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla alınacak ve ayrıca sınav ücretini yatırarak başvurular tamamlanacak.

Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacak.

PEKİ SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylar başvuru yaptıktan sonra sınav ücretini ödeyerek başvuru sürecini tamamlayacaklar.

Bu kapsamda sınav ücreti; 1 sınava katılan adaylar için 180,00 TL, 2 sınava katılan adaylar için 270,00 TL, 3 sınava katılan adaylar için 360,00 TL olarak talep edildi.

Sınav ücretleri ise 1-9 Kasım 2018 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına yatırılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adalet Bakanlığınca yayımlanan ilanda ie adaylar Türk vatandaşı olmak zorunda ve ayrıca Adli yargı hâkim ve savcı adaylığı ile idari yargı hâkim adaylığı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını (doğum tarihi 01.01.1983 ve daha sonra olanlar) doldurmamış olmaları gerekmekte.

Söz konusu kadrolara göre talep edilen özel şartları alt kısımda bulunan kılavuz üzerinden öğrenebileceksiniz.