Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 418 memur alımı devam ediyor! Başvurular 25 Kasım tarihinde sona eriyor!

Bakanlık, bünyesine psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı kadrolarında daimi personel alımı yapıyor. KPSS puan sıralamasına göre yapılacak alımlar için adaylara aynı zamanda sözlü sınav yapılacak.

Adalet Bakanlığı, yayımladığı personel alımında, “Bakanlığımız merkez teşkilatında bulunan 12 istatistikçi, 3 mimar, 2 diyetisyen, 1 şehir plancısı kadroları ile taşra teşkilatında bulunan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerine Ek-1 listede sayısı ve yeri belirtilen 144 psikolog, 100 pedagog ve 156 sosyal çalışmacı kadrolarına sözlü sınav sonucuna göre personel alımı yapılacaktır” ifadesi kaydedildi.

GENEL ŞARTLAR

Başvuruda bulunmak isteyenler için genel şartlar şu şekilde:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, 2- 2020 yılı lisans Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almak gerekmektedir.

ÖZEL ŞARTLAR

Genel şartı taşıyan adayların, şu özel şartları taşıması gerekiyor:

A- Psikolog: Psikoloji lisans bölümünden mezun olmak.

B-Pedagog: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık veya Eğitim Programları ve Öğretim lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

C- Sosyal Çalışmacı: Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

D- İstatistikçi: İstatistik lisans bölümünden mezun olmak.

E- Mimar: Mimarlık lisans bölümünden mezun olmak.

F- Diyetisyen: Beslenme ve Diyetetik lisans bölümünden mezun olmak.

G- Şehir Plancısı: Şehir ve Bölge Planlama lisans bölümünden mezun olmak.

BAŞVURU TARİHİ VE İSTENİLEN BELGELER

Adaylar başvurularını 11/11/2020-25/11/2020 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar https://pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adayların her bir unvan için istenilen belgeleri sisteme eksiksiz ve tek tek yüklemek suretiyle başvuru işlemini tamamlaması gerekmektedir. Yüklenen belgelerdeki yanlışlıklar ile eksik belgelerden adaylar sorumludur.

Adayların öğrenim durumları Yükseköğretim Bilgi Sistemi web servisleri aracılığı ile alınacaktır.

Adayların 2020 KPSSP3 puanı ÖSYM web servisleri aracılığı ile alınacaktır.

detaylı özgeçmişlerini, fotoğraflarını (JPG, JPEG formatında) ve sağlık açısından engeli bulunmadığına dair yazılı beyanlarını (Ek-2 Beyan örneği) sisteme yüklemesi gerekecektir.

Adayların başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Tamamlandı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır.