Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 418 personel alımı başvuru şartları ve diğer tüm detayları!

Adalet Bakanlığı Resmi Gazete’de yeni bir personel alım ilanı yayınladı. İlana göre Adalet Bakanlığı 11-25 Kasım 2020 tarihleri arasında 418 personel alımı gerçekleştirecek. Personel alımı başvuruları bugün itibari ile başladı. Başvuru yapmak isteyen adayların 25 Kasım 2020 tarihi 23:59:59’a kadar https://pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir.

Peki, Adalet Bakanlığı hangi kadrolara personel alımı gerçekleştirecek. İstenilen başvuru şartları ve KPSS şartı nedir? Başvuru formu ve illere göre tercih kılavuzu ve diğer tüm ilan detayları aşağıda verilmiştir. Adalet Bakanlığı tarafından personel alımına ilişkin yayınlanan iş ilanı detaylarında şu bilgilere yer verildi.

PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

Adalet Bakanlığı merkez teşkilatında bulunan 12 istatistikçi, 3 mimar, 2 diyetisyen, 1 şehir plancısı kadroları ile taşra teşkilatında bulunan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerine Ek1 listede sayısı ve yeri belirtilen 144 psikolog, 100 pedagog ve 156 sosyal çalışmacı kadrolarına sözlü sınav sonucuna göre toplam 418 personel alımı yapılacaktır.

PERSONEL ALIMI İÇİN İSTENİLEN KPSS ŞARTI

Belirtilen tüm kadrolara başvuruda bulunmak adayların 2020 yılı lisans Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekmektedir. Adayların 2020 KPSSP3 puanı ÖSYM web servisleri aracılığı ile alınacaktır.

MEZUNİYET ŞARTI

Kadrolara göre belirlenmiş mezuniyet şartları şöyle;

Psikolog Alımı

Psikoloji lisans bölümünden mezun olmak.

Pedagog Alımı

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık veya Eğitim Programları ve Öğretim lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

Sosyal Çalışmacı Alımı

Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

İstatistikçi Alımı

İstatistik lisans bölümünden mezun olmak.

Mimar Alımı

Mimarlık lisans bölümünden mezun olmak.

Diyetisyen Alımı

Beslenme ve Diyetetik lisans bölümünden mezun olmak.

Şehir Plancısı Alımı

Şehir ve Bölge Planlama lisans bölümünden mezun olmak.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru işlemleri ile ilgili olarak;

Adayların detaylı özgeçmişlerini, fotoğraflarını (JPG, JPEG formatında) ve sağlık açısından engeli bulunmadığına dair yazılı beyanlarını (Ek-2 Beyan örneği) sisteme yüklemesi gerekecektir.

Adayların başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Tamamlandı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Başvuru kılavuzu için aşağıda link verilmiştir. 

SÖZLÜ SINAV YERİ VE TARİHİ

Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yeri ve tarihi Bakanlığımız internet sitesinde (www.adalet.gov.tr) ilan edilecektir.

Adalet Bakanlığı 418 personel alımı başvuru şartları ve diğer tüm detayları!

Adalet Bakanlığı 418 personel alımı başvuru şartları ve diğer tüm detayları!

Adalet Bakanlığı 418 personel alımı başvuru şartları ve diğer tüm detayları!

E-Başvuru Klavuzu için Tıklayınız.