Personel Alımı

Adalet Bakanlığı cezaevlerine 100 kadın toplam 400 idari memur alımı yapacak!

Adalet Bakanlığı cezaevlerine memur alımı için yeni bir ilan yayınladı. Resmi Gazete’de yer alan ilana göre Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Müdürlüğüne bağlı olarak 27 Kasım ile 11 Aralık 2020 tarihleri arasında 100’ü kadın toplam 400 idare memuru alımı yapacak.  

Memur alımı için adaylardan KPSS şartı istenmektedir. Başvuruda bulunmak isteyen adayların 2020 KPSS lisans sınavı KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve ayrıca 35 yaşını bitirmemiş (06/09/1985 ve sonrası doğumlu olanlar) olmaları gerekmektedir. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı için istenilen başvuru şartları nelerdir? Hangi illerde ki cezaevlerine memur alımı yapılacak?

Bakanlık tarafından yayınlana n resmi ilan açıklamalarında şu bilgilere yer verilmiştir.

İDARE MEMURU ALIMI

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce sözlü sınav ve mülakat ile 9-5’inci dereceli kadrolara 300’ü Erkek (Erkek hükümlü ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları için), 100’ü Kadın (Kadın hükümlü ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları için) olmak üzere toplam 400 idare memuru öğrencisi alınacaktır.

BAŞVURU YERİ VE TARİHLERİ

27.11.2020 tarihinde başlayıp 11.12.2020 tarihi mesai saati bitimine kadar Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına bizzat yapılacak, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI

Alınacak memur adaylarının, en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmaları gerekmektedir. Başvurusu kabul edilen adaylar sözlü ve mülakat sınavına tabi tutulacaklardır.

ÖZEL HÜKÜMLER

Hizmet öncesi eğitim alan öğrencilere, eğitim süresince (3000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda harçlık ödenecektir.

Hizmet öncesi eğitimin süresi eğitim kurulu tarafından belirlenen en az 5 aylık süredir.

Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yapılacak hizmet öncesi eğitim, isteğe bağlı olarak yatılı şekilde sürdürülür. Eğitim merkezlerinin ve yatılı tesislerinin her türlü gereksinimi, giderleri ve hizmet öncesi eğitime alınanların resmî kıyafet ve harçlıkları Bakanlık bütçesinden karşılanır. Eğitim merkezlerinde yatılı olarak kalmayan idare memurluğu öğrencileri, bu hizmetlerden yararlanmamaları karşılığı herhangi bir hak talep edemezler.

Eğitim görenler, eğitim süresi içinde kendilerine öğretilen konularda yazılı, sözlü ve/veya uygulamalı sınava alınacaktır. Hizmet öncesi eğitimi başarı ile tamamlayan idare memurluğu öğrencilerinin idare memurluğuna atamaları yapılacaktır.

Başarısız olan öğrenci adaylarının eğitim merkezi ile ilişiği kesilecektir. Başarısızlıkları veya sağlık durumları dışındaki nedenlerle öğrenciliği sona erdirilenler veya isteği ile öğrencilikten ayrılanlar, kendileri için yapılmış bulunan bütün giderleri iki katı olarak karşılamak zorundadırlar.

Ataması yapıldıktan sonra, sağlık nedeniyle görevini yapmaya devam edemeyecekler hariç olmak üzere herhangi bir sebeple mecburi hizmet yükümlülüğü dolmadan görevinden çekilenler ile görevi ile ilişiği kesilenler kendileri için yapılmış bütün giderleri, görev yapmadıkları süre ile orantılı ve iki katı olarak ödemek zorundadırlar.

Hizmet öncesi eğitim görerek ataması yapılanlar her öğretim yılı karşılığında iki yıl süre ile mecburî hizmetle yükümlüdürler.

İletişim: Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Planlama ve İstihdam Bürosu

Telefon : 0312 507 04 00

Resmi ilanı görüntüleyerek diğer detayları öğrenmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Adalet Bakanlığı cezaevlerine 100 kadın toplam 400 idari memur alımı yapacak!

Adalet Bakanlığı cezaevlerine 100 kadın toplam 400 idari memur alımı yapacak!

Adalet Bakanlığı cezaevlerine 100 kadın toplam 400 idari memur alımı yapacak!