Personel Alımı

Adalet Bakanlığı En Az Lise Mezunu Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! Başvurularda Son Gün

Adalet Bakanlığına bağlı olan Adalet Akademisi tarafından geçtiğimiz günlerde bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunu kamu personeli alımı  yapılacağı ifade edildi. Söz konusu ilana kimler başvuru yapabiliR? Başvurular nasıl yapılacak? Detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

BAŞVURU DETAYLARI

İlana başvurular 15 Ekim’de başladı ve bugün sona erecektir. İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını Türkiye Adalet Akademisi İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı Ahlatlıbel Yerleşkesi Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya posta yolu ile yapacaklardır. 

ARANAN ŞARTLAR

İlana başvuru yapacak olan adaylarda Adalet Bakanlığı Adaley Akademisi tarafından çeşitli şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Buna göre adayların “657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilece herhangi bir sağlık sorunu olmamak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Erkeklerde 170 cm ve bayanlarda 160 cm den kısa boylu olmamak ve 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en 70 ve üzeri puan almış olmak” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.