Personel Alımı

Adalet Bakanlığı kamu personeli alımı için ilan yayımlandı

Adalet Bakanlığı, İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığında görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. KPSS şartı olmadan yapılacak alımların Tercüman pozisyonunda yapılacağı bildirildi. 

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanına ilişkin başvuru koşullarını sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Adalet Bakanlığı, İstanbul Adliyesi aracılığıyla yayımladığı duyurusunda yer alan Tercüman alım ilanına aşağıda yer alan koşulları sağlayan adayların başvuru yapabileceklerini bildirdi. Bakanlık tarafından belirlenen ve adaylar tarafından sağlanması talep edilen başvuru şartları şöyle;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başvuru tarihinde fiil ehliyetine sahip olmak, En az ilkokul mezunu olmak, Başvuru tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmak, (31/10/2000 tarihi ve öncesi doğumlular), Disiplin yönünden meslekten ya da memuriyetten çıkarılmamış veya sanat icrasından yasaklanmamış olmak, Komisyonunun bağlı bulunduğu il çevresinde oturmak veya bir meslekî faaliyeti icra etmek, .Başka bir komisyonun listesinde kayıtlı olmamak,

Yukarıda ye alan başvuru koşullarının yanı sıra adayların ayrıca ”Affa uğramış ya da ertelenmiş olsalar bile, Devlete ve adliyeye karşı işlenen suçlar, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda yer alan suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas veya kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma suçlarından hükümlü olmaması veya hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak” şartını sağlamaları da gerekiyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

Adalet Bakanlığı’nca yayımlanan kamu personeli alım ilanına başvuru süreci 1 Eki tarihi itibariyle başlayacak. İlana başvuru yapacak adaylar başvurularını 31 Ekim tarihine kadar yapabilecekler. İlana başvurular Adalet Bakanlığı, İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığına şahsen yapılacak. 

Söz konusu ilana başvuru yapmak için gerekli olan başvuru evraklar arasında, ”Başvuru Formu, T.C. Kimlik numarasını gösterir resmi makamlarca verilen belgenin fotokopisi, Adrese dayalı nüfus kayıt örneği, Tercüman olmak istediği dil veya diller ile işaret diline ilişkin diploma, ruhsatname, sertifika gibi belgelerin aslı veya komisyonca onaylanmış örneği, .İki adet vesikalık fotoğraf, Mezuniyet durumunu gösterir belgenin aslı veya komisyonca onaylanmış örneği, ” belgeleri bulunuyor. 

Bir Yorum

  1. sayın adalet bakanımızdan talebimiz 2016 kpss yanmadan açılsın 15000 personel alımı yaş olarak son şansım .

  2. adalet bakanlığından 15000 personel alımı ilanı en kısa zamanda bekliyoruz

  3. Adalet Bakanlığının, 15000 personel alımı ilanını 2016 kpss'si yanmadan bir an önce açıklamasın istiyoruz ve bekliyoruz…