Personel Alımı

Adalet Bakanlığı KPSS Puanı İle Stajyer Kontrolör Alımı Yapıyor

Adalet Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı tarafından bir ilan yayımlandı ve memur alımı yapılacağı ifade edildi. Buna göre söz konusu personel alımlarında KPSS puan şartı aranmaktadır. Peki ilana kimler başvuru yapabilir? Başvurular nasıl yapılacak? Adalet Bakanlığı personel alım ilanı hakkında detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Adalet Bakanlığının Personel Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda genel idare hizmetleri sınıfında yer alan 7 ve 8 inci derecelerde bulunan altı (6) adet stajyer kontrolör kadrosuna personel alımı yapılacağı ifade edildi. Buna göre söz konusu personel alımında adaylara sözlü sınav uygulanacaktır.

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu personel alım ilanına başvuru yapacak olan adayların başvuru şartlarına haiz olmaları gerekmektedir. Buna göre söz konusu personel alım ilanına başvuru yapacak olan adayların657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra adayların 01 Ocak 2018 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması ve eğitim seviyesi olarak hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olması gerekmektedir.

KPSS ŞARTI

Tüm bunların yanı sıra söz konusu personel alım ilanına başvuru yapacak olan adaylarda KPSS şartı da aranmaktadır. Bu kapsamda adayların 2017 yılında A Grubu Kadrolar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP9 ve KPSSP48 puan türlerinden herhangi birinden en az yetmiş (70) ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvurular 8 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve 19 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru yapacak olan adaylar başvurularını mesai saatleri içinde Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapacaklardır. Başvurularda gerekli belgeler ve tüm detaylar için kamupersoneli.net olarak başvuru kılavuzunu ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Bir Yorum

  1. Kpss de 64 puan aldim hangi kurumlara basvurabilirim