Personel Alımı

Adalet Bakanlığı Naklen 200 Kamu Personeli Alıyor

Adalet Bakanlığı resmi sitesinde yayımlanan duyuruya göre; icra kâtipleri arasından yapılacak yazılı ve sözlü sınavlar ile 9-5 inci dereceli kadrolara 200 icra müdür yardımcısı, naklen alınacak.

Alım Yapılacak Kadro:

* İcra Müdür Yardımcısı (200)

Sınav Süreci:

Yazılı sınav, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından 07 Ekim 2017 Cumartesi günü Ankara’da yapılacak. Sınav saat 10:00’da başlayacak ve 110 dakika sürecek.

Başvuru Şartları:

* İcra kâtibi olarak 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla fiilen en az bir yıl çalışmış olmak (adaylık süresi ve aylıksız izinde geçirilen süreler fiili hizmet süresine dahil edilmeyecektir)

* Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak, öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmak

* Yapılan denetimler sonucunda, hakkında düzenlenen raporların olumlu olması, şartı aranır

Başvuru Süreci:

Adaylar başvurularını, 07-11 Ağustos 2017 tarihleri arasında icra kâtipleri arasından yapılacak icra müdür yardımcılığına geçiş sınavı bilgi formu ve ilanın 3 üncü maddesinin (b) fıkrasında belirtilen (görev yaptığı birimince onaylanmış) öğrenim belgesi ile birlikte bağlı bulunulan Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonlarına şahsen yapacaklar.

Başvuruda bulunanların gerekli şartları taşıyıp taşımadıkları Bakanlıkça incelenecek ve aranan şartları taşıyanlara ilişkin liste 21 Ağustos 2017 tarihinde www.adalet.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Sınavla ilgili bilgilendirme amaçlı sınav uygulama duyurusu 28 Ağustos 2017 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Sınav Ücreti:

Sınava girecek adaylar, sınav ücreti olarak 155,00.-TL (Yüz Elli Beş Türk Lirası) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 04-10 Eylül 2017 tarihleri arasında yatıracaklar ve www.meb.gov.tr internet adresinden e-başvurularını yapacaklardır.

Bir Yorum

  1. Bu kuralda nereden çıktı eskisi gibi dışarıdanda alım yapılmalı. Sonuçta bu bir sınav sadece icra katipleri değil herkes başvurabilmeli. Kazanıp hakeden girmeli