Personel Alımı

Adalet Bakanlığı Naklen Bayan İnfaz Koruma Memuru Alımı İçin İlan Yayımladı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfası üzerinden naklen atama duyurusu yayımladı.

ADALET BAKANLIĞI’NDAN NAKLEN ATAMA DUYURUSU

Adalet Bakanlığı Ceza veTevkifevleri Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan duyuruda, Ayvalık Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunun personel ihtiyacının karşılanması amacıyla bayan infaz ve koruma başmemuru ile bayan infaz ve koruma memurlarının Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 22’nci maddesi gereğince komisyonlar arası naklen atamaları planlandığı bildirildi.

Bu bağlamda başvuruda bulunacak adayların aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları halinde başvurularını Norm ve Atama Sistemi (NAS) üzerinden yapacakları belirtildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Adalet Bakanlığı ilan edilen naklen atama duyurusuna başvuru yapacak adaylardan talep ettiği başvuru koşuları;

* 15 Nisan 2018 tarihi itibariyle görev yapılan Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığının yetki alanı içerisinde 2 yıllık hizmet süresini doldurmuş olmak (hizmet gereği atananlarda 3 veya 8 yıl), b) Son görev yerindeki eylemi ile ilgili olarak, son iki yıl içerisinde uyarma veya kınama dışında herhangi bir disiplin cezası almamış olmak (hizmet gereği atananlarda uyarma cezası dışında ceza almamış olmak).

DUYURUYA İLİŞKİN GENEL İLKELER VE ÖZEL HUSUSLAR

Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruda, atama planlaması kapsamında söz konusu ceza infaz kurumu için sadece bayan infaz ve koruma başmemuru ile bayan infaz ve koruma memurlarının talepleri değerlendirilecek olup, ataması yapılan personelin eşleri de talep etmeleri halinde yakın ceza infaz kurumlarına planlanacağı aktarıldı. 

Ayrıca açıklana kadrolara sözleşmeli personellerin başvuru hakkı olmadığı da duyuruda yer aldı. 

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan duyuruda yer özel hususlara ilişkin durumlar şu şöyle,

a) Yukarıda adı geçen kuruma ihtiyaçtan fazla talep olması halinde talepte bulunanların görev yaptığı kurumun personel ihtiyacı göz önüne alınarak başvuruları değerlendirilecektir. 

b) Sistem üzerinden sadece Ayvalık Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu tercih edilebilecektir. Başka bir yer talep edenlerin talepleri dikkate alınmayacaktır.

c) Sistem üzerinden yapılan tercihlerin Genel Müdürlüğümüz atama ekranına ulaşmasından sonra tercihlerden vazgeçilemeyecek, atama gerçekleştikten sonra atama işleminden feragat talepleri kabul edilmeyecektir. Bu itibarla tercihin özenli bir biçimde yapılması ve sisteme işlenmesi önem arz etmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü naklen personel alımı için başvuruda bulunacak adayların başvuru işlemlerine ilişkin yayımlanan açıklama,

Ayvalık Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumuna atanma talebinde bulunacak bayan infaz ve koruma başmemuru ile bayan infaz ve koruma memurlarının UYAP-Personel Uygulamaları/Personel İşlemleri/CTE Atanma Talep Formunu kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile girmek suretiyle elektronik ortamda doldurmaları ve 12-16 Mart 2018 tarihleri arasında UYAP üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir. Fiziki olarak gönderilen talepler ile UYAP ortamından gönderilse dahi belirtilen tarihler dışında yapılan talepler ve eksik belge ile başvuru yapanların başvuruları değerlendirmede dikkate alınmayacaktır. Atanma Talep Formunun bir çıktısı alınarak imzalanıp kurumun personel biriminde muhafaza edilecektir.

Adalet bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda ayrıca, UYAP şifresi olmayan personellerin yapmaları gereken işlemlere ilişkin bilgiler verildi. Şifreleri olmayan adayların kurumlarında bulunan UYAP-Bilgi İşlem Birimi aracılığı ile şifre talep formu doldurarak UYAP şifrelerini temin edecekleri aktarıldı. 

Bir Yorum

  1. nasil yani̇ si̇mdi̇ herhangi̇ bi̇ri̇ basvuru yapabi̇li̇r mi̇ yoksa cte de memur olanlar tek mi̇ başvurabi̇li̇r

  2. Kurum içi atama sanki.2 yıl çalışmış olmak diyor

  3. Kurum içi atama sanki.2 yıl çalışmış olmak diyor